”Det här är ett kvitto på att publiken gillar mig”

70 000 läsare har utsett Babben Larsson till Sveriges roligaste kvinna - läs chattet med fansen

RELATIONER

Jocke säger: Vad innebär priset "Sveriges roligaste kvinna" för dig?

   Babben Larsson säger: Det är ett kvitto på att jag har nått ut med min humor. Och att publiken gillar det jag gör. Och att det är jättekul.

(Sic) säger: Vilka är dina största influenser? För du kan ju komma på hysteriskt roliga saker på så kort tid

   Babben Larsson säger: Jag gillar Victor Borge och Eddy Izzard från England. Janne Bylund är bra, han är oerhört snabb i tanke.

koffe säger: Hej, hur kommer det sig att du hamnade i den komiska världen??

   Babben Larsson säger: En ren slump. Men jag har alltid tyckt att det är kul att härmas och skoja med saker. Men jag är skådis från början.

Bettan säger: Hej Babben! Jag ville bara säga att jag verkligen gillar dina stå upp-framträdanden. Jag kommer fortfarande ihåg när du berättade om din lasagne-diet. *ler* Vilket är ditt bästa repektive värsta minne som stå-uppartist?

   Babben Larsson säger: Det bästa är på en krog i Uddevalla som alla hade varnat mej för, dit åkte jag med 30 minuter otestat material, och det gick jättebra. Det värsta är en feministkongress i Umeå, där jag plockade ut helt fel material till målgruppen, och möttes av isande tystnad.

Anna säger: Halloj Babben! Hur kommer du på allt roligt?

   Babben Larsson säger: Det är ett jobb som alla andra.

anki säger: Hej Babben! Jag tycker oxå Du är väldigt rolig! Är Du arbetsskadad? Dvs, känner Du att Du måste vara rolig även när Du inte jobbar?

   Babben Larsson säger: Nej det känner jag inte. Det är snarare tvärtom, sen jag fick humor som yrke.

babben_fan3 säger: Har du satt några rekord förutom sveriges roligaste kvinna?

   Babben Larsson säger: Nej jag har inga rekord (skratt)

koffe säger: Hej Igen. Vad är ditt hemliga recept till framgången du har haft?

   Babben Larsson säger: Talang, hårt arbete, och att jag har roligt själv.

evelina säger: Om du fick välja nytt yrke, vad skulle det bli då??

   Babben Larsson säger: Någonting med musik.

säger: Hej Babben! En vanlig problematik är hur man kan vara kvinna och rolig samtidigt. I alla fall om man betraktas som "snygg" och "vacker." Tror du att utvecklingen här är positiv, alltså att det blir bättre? Jag har nämligen märkt att man direkt får en etikett på sig om man "ser bra ut" att "man kan ju inte vara rolig också." Tror du att samma gäller för män, eller är "reglerna" annorlunda? Till sist vill jag bara säga att jag tycker att du bidrar med otroligt mycket glädje och skratt.

   Babben Larsson säger: Jag tror att vi är betydligt mer sammansatta än så. Vi är inte bara antingen roliga eller snygga. Vi kan vara allt vi vill samtidigt.

Martin Sourra säger: Varför tror du att du blivit så populär?

   Babben Larsson säger: Jag tror det beror på att jag är en vanlig människa som många kan identifiera sig med, mina bekymmer och glädjeämnen. Vad tror du?

MQ säger: Hur bör man, som stå-upp komiker, agera om man drar ett skämt och publiken inte rör en min?

   Babben Larsson säger: Man bör kommentera att man har misslyckats, på ett självironiskt sätt.

poddy säger: Hej Babben. Hur ska man börja om man ska säga en rolig sak! Vill gärna veta.

   Babben Larsson säger: Det finns inga regler, det viktigaste är att man inte pratar en massa oväsentligheter. Ta bara med det som ingår i det roliga, den väsentliga informationen.

Jocke säger: Skulle du kunna tänka dig att vara med i Robinson?

   Babben Larsson säger: Nej, det är inte min grej. Men jag skulle gärna testa den livsformen, men inte inför kameror.

palme säger: Babben när kommer din egen show?

   Babben Larsson säger: Just nu spelar jag REA minst ett halvår till. Och en egen stå-upp-show tror jag inte att jag gör igen. Men kanske något då jag kombinerar sång med kul mellansnack. Den som väntar får se.

säger: Hejsan Babben, grattis till utnämnandet. Brukar du få kritik när du driver med kändisar? I så fall hur tar man sånt?

   Babben Larsson säger: Nej jag har inte råkat ut för det. Jag känner inte så många kändisar.

parlament säger: Vad tycker du om Robert Gustafson! Ni vinner jämt i Parlamentet! Du och Robert passar bra ihop som ett teamwork!

   Babben Larsson säger: Jag tycker han är kul, naturligtvis. Kanske vi kompletterar varandra eftersom vi har väldigt olika stil.

joakim säger: Hejsan Babben! Det måste kännas underbart att röstas fram som Sveriges roligaste kvinna. Men anser du dig själv vara en rolig person?

   Babben Larsson säger: Jag vet inte, jag tycker att jag är bra på mitt jobb som komiker. Men jag är inte säker på att jag är en rolig person, alltid.

Sara säger: Heter du Babben på riktigt?

   Babben Larsson säger: Nej jag heter Barbro. Min kompisar började kalla mig Babben på mellanstadiet och sedan har det hängt med.

Mr.C säger: Det var ju mycket prat om Parlamentet ett tag, Känner du igen det när du ser det eller är det mycket klippt?

   Babben Larsson säger: Det är mycket klipp, vi spelar in ungefär dubbelt så mycket. Det är skönt, för då kommer bara det bästa med.

Alex säger: Ifall du fick välja någon kändis som du skulle få chansen att träffa,vem skulle det vara?

   Babben Larsson säger: Robbie Williams, han är häftig, sjunger bra, har bra låtar med bra texter.

säger: Dan: Kommer du att häckla Skandiachefernas girighet framöver? Det är ju nästan så man skrattar ihjäl sig redan, tänk vad det skulle gå att göra med det ämnet!

   Babben Larsson säger: Jag tror att kvällstidningarna tröskar igenom det där bra på egen hand. Som kund på Skandia är det inte lika kul, dessutom...

säger: Jag tycker att du är en av Sveriges vackraste kvinnor, kommentar?

   Babben Larsson säger: Det låter trevligt.

Eva säger: Min absoluta favorit med dig var i "Parlamentet" när det var "tips från coachen" och du skulle beskriva Björn Rosengren med något. Jag skrattade så jag trodde jag skulle falla död ner! Grattis till utmärkelsen. Du ÄR verkligen skitrolig!

   Babben Larsson säger: Tack så mycket.

Jocke säger: Tackar du nej till många erbjudanden om jobb?

   Babben Larsson säger: Ja, det gör jag.

NiclasUddbom säger: Vad är ditt pinsamaste minne i din karriär som komiker? hehe..

   Babben Larsson säger: När det kom upp en full kille på scenen, i Jägersbo, som jag aldrig lyckades bli av med, och som började tafsa på mig. Det var pinsamt för både mig och honom.

Per säger: Ser du ofta på komedifilmer? Något favorit?

   Babben Larsson säger: Frasier på Kanal 5 gillar jag. Sedan gillar jag filmer med Julia Roberts som Erin Brocovich, Notting Hill och Pretty Woman. Sedan tycker jag att Vita Huset på Svt är roligt.

Mia säger: Hej Babben! Jag jobbar på Börsen och tycker att ni är lika roliga varje kväll, längtar till julshowen! Men jag undrar, är det inte lite långtråkigt i längden, jag menar, att spela samma grej varje kväll?

   Babben Larsson säger: Hej Mia. Publiken är ju ny varje kväll. Det är så man tänker, och då blir det väldigt kul att överraska dem med de här numren. Så det är väldigt kul att spela varje kväll.

Johanna säger: Hej Babben! Grattis till priset! Hur länge har du hållt på med komiken på den här nivån? Har du varit med i någon film?

   Babben Larsson säger: Jag har hållit på med komik sedan 1988 på heltid. Innan dess var det på halvtid. Jag skymtar i Sherdil, Nattbuss 809, Barnens ö bland annat.

Jocke säger: Har du aldrig lidit av scenskräck?

   Babben Larsson säger: Jag var väldigt rädd för att uppträda på Norra Brunn i många år, det kändes så prestigefullt, att man måste överträffa sig själv på något sätt. Men det släppte de sista åren.

PerOlsson säger: Hej Babben, vad är din favoriträtt, Är det blomkålssoppa som jag hörde på teve?

   Babben Larsson säger: Nej, det är inte blomkålssoppa. Min favoriträtt är renskav, just nu. Med pressad potatis och rotfrukter till. Men det växlar.

Steman säger: Vad tycker du om folk som trackar andra för att själv vara rolig?

   Babben Larsson säger: Det är ju mitt jobb, men i privatlivet måste man vara lite varsam. Och framför allt inte göra sig lustig över folk som redan är i underläge.

joakim säger: Tror du att ditt utseende bidrar till at du är så rolig?

   Babben Larsson säger: Jag tror att det är en helhet av dialekt, utseende, tajming och humorsort.

PerOlsson säger: Varför tror du människor i allmänhet får så stor respekt för komiker medans duktiga politiker oftast blir skällda på? Hehe! Jag menar inte att du inte förtjänar det.

   Babben Larsson säger: Intressant fråga, men ofta representerar komiker "folket" medan politiker representerar överhet.

Me säger: Vilken sak är roligast att göra i Parlamentet?

   Babben Larsson säger: Klart man hänger med, är roligast. Den passar min stil väldigt bra, att dänga in så kallade "one liners".

Me säger: Vad gör du när du ska härma någon kändis? Studerar du den personen extra noga?

   Babben Larsson säger: Jag brukar försöka hitta tre särdrag. Något i kroppshållning, något i utseende i övrigt typ frisyr eller ticks, och något i rösten, hur den pratar eller sjunger. Sedan kör jag på det. Vissa är svårare, då får man titta på videon om och om igen.

Maria säger: Hej Babben vad önskar du dig i julklapp??

   Babben Larsson säger: Gud vilken svår fråga. Jag ger upp.

   Babben Larsson säger: Vi måste avrunda, det fanns många frågor jag inte hann svara på. Ni kan skicka dem till min hemsida i stället om ni vill, www.babben.com, till gästboken. Tack för att ni tittade in, och tack alla som hjälpte mig att få den här titeln. Ha det bra! Babben.