Helena Tirri Stålbo, 32: ”Jag föll för hans spontana och lättsamma sätt”

RELATIONER

Hon drömde om rocksångaren Bryan Adams.

Men det blev killen från lågstadiet som vann hennes hjärta.

— Erik har allt jag kan önska mig, säger Helena Tirri Stålbo, 32.

Foto: Jan Danielsson
”Erik har allt jag kan önska mig”, säger Helena Tirri Stålbo som arbetar på ett spelföretag. Tillsammans med maken Erik, projektledare, har hon barnen Victor, 4, och Wilma, 1,5.

Året är 1994. 23-åriga Helena Tirri står tätt intill den specialbyggda scenen ute i publikhavet. Ovanför henne river den kanadensiske rocksångaren Bryan Adams av ett vilt gitarrsolo och möts av publikens applåder. Några minuter senare blir Helena uppdragen på scen och befinner sig på centimeteravstånd från mannen hon drömt om i flera år.

– Jag var helt euforisk. Samtidigt hann jag tänka: ”Oj, vad kort han är!” Det var inte riktigt så bra pappamaterial som jag tänkt mig, säger Helena, som idag heter Tirri Stålbo i efternamn, och skrattar gott åt sin Bryan Adams-fixering.

I gymnasiet föll hon för de tuffare killarna, de som var väl medvetna om sitt yttre. Hon tränade volleyboll i många år och idrottsidealet har alltid funnits med, betonar hon.

– Men den typen av killar kändes oftast omöjliga att få, säger Helena.

”Han var superläcker”

Efter en långresa till Nya Zeeland och Australien år 1996 skulle hon och en klasskompis träffas över en bit mat och titta på bilder. Med på middagen fanns Erik, som Helena gått på lekis och lågstadiet med.

– Jag kände inte igen honom när han kom in genom dörren. Vi hade inte setts på över tio år. Jag mindes Erik som en lite rundnätt synthkille. Nu såg han smal och reslig ut och var klädd i en trendig dunjacka och skinnbrallor. Han var superläcker!

Kompletterar varandra

Helena och Erik, 32, började dejta och inom loppet av tre år hade de skaffat barn och gift sig.

– Erik har allt jag kan önska mig. Han är glad, positiv, framåt och oerhört hjälpsam. Själv är jag lite mer grubblig och blygsam. Jag föll för hans spontana och lättsamma sätt. Samtidigt är det just den där lite mindre seriösa sidan hos honom som jag kan reta mig på ibland. Men vi kompletterar varandra bra, säger Helena.

Hon tycker fortfarande att det är snyggt med vältränade idrotts-killar, men betonar att ”man ska kunna leva ihop också.” Då är personligheten viktigast.

– Man får försöka klämma in träningen så gott det går, säger Helena och ler.