Charlotta Lagerberg, 31: ”Med Lars föll alla bitar på plats”

RELATIONER

Först sökte Charlotta Lagerberg, 31, en reko

seglarkille.

Sedan en rockbohem med brinnande samhällsengagemang.

— Men den djupa kärleksrelationen fann jag först med Lars, säger hon.

Foto: Anders Deros
”När man passerat tjugofem börjar man inse att idealmannen är en person man vill skaffa barn och bygga en gemensam framtid med. Till det krävs mer än rätt utseende, snygga kläder och cool musiksmak”, säger Charlotta Lagerberg, som arbetar som beteendevetare.

Han gick i nian, hon i sjuan. Hon kände honom inte men var övertygad om att han var Mr Right.

– Han hade allt som jag ville att en kille skulle ha. Han var klassiskt snygg: lång, kortklippt, blond och med smilgropar. Min idol var Don Johnson i den amerikanska tv-serien ”Miami Vice”, säger Charlotta Lagerberg.

Fick aldrig drömprinsen

Kärleken till seglarkillen varade hela högstadiet. Men hon fick aldrig sin drömprins. Och lika bra var det. För när det var dags att börja gymnasiet fick seglarkillen snabbt ge vika för den okammade ”rockern”.

– Jag ville träffa nya människor och komma bort från radhusidyllen utanför Göteborg där jag växte upp så jag började på en skola i stan. Där tog ”U2-killarna” över: långhåriga med svarta jeans, svart t-shirt med tryck och sliten ryggsäck. De var svåråtkomliga, tuffa och samhällsengagerade, säger Charlotta.

”Som en nallebjörn”

Länge såg det ut som att rock-idealet kommit för att stanna. Men så plötsligt under en charterresa till Rhodos var även det som bortblåst. 18-åriga Charlotta blev blixtförälskad i en solariebrun kille med långt hår som lyssnade på reggae- och hiphopmusik.

– Han såg nog rätt tuff ut men var som en nallebjörn till sättet, säger Charlotta.

I augusti nästa år gifter sig Charlotta med Lars Thunes, 32, ekonom. De träffades på en fest för två och ett halvt år sedan och flyttade ihop efter bara tre månaders bekantskap.

– Med Lars föll alla bitar på plats. Han är allt det där jag drömt om, en relation där man är jämlik och vill förstå varandra på djupet. Han är ärlig, lyhörd, pålitlig och mycket kärleksfull. Han har nog länge funnits med omedvetet i mina tidigare mansideal. Lars var den där killen med halvlångt hår, ryggsäck och svarta jeans som gillade U2 och är numera en välartad man som tar fram gitarren då och då. Han är lite av en bohem i kostym, säger Charlotta och tillägger:

– Samtidigt är vi ganska olika. Lars är disträ, konflikträdd och mycket mer långsam än jag. Jag har ett ”svartvitt” humör med djupa dalar och höga toppar medan han är mer ”mellanmjölkslagom”. Men det gör kärleken mer dynamisk.