”Anitra kan slå knock på alla i kväll”

Camilla Thulins bästa råd till Anitra: Så vinner du klänningsmatchen mot prinsessorna

1 av 3 | Foto: Ulf Höjer
Anitra Steen och Horace Engdahl på Nobelfesten 1998.
RELATIONER

Som nybliven statsministerfru kommer Anitra Steen att dra mycket uppmärksamhet åt sig på årets Nobelfest.

- Hon ser fantastisk ut och skulle kunna vara ballast av alla om man la lite krut bakom, säger kläddesigner Camilla Thulin.

Årets upplaga av Nobelprisutdelningen är inte den första för Anitra Steen. Redan 1998 kunde man se henne som general för riksskatteverket dansa med Horace Engdahl. Men uppmärksamheten kring Anitra kommer att vara betydligt större i år. Som nybliven hustru till Göran Persson kommer många fler blickar och fotoblixtrar att ta sikte på henne.

Camilla Thulin tycker att Anitra Steen har goda förutsättningar för att stjäla showen från både prinsessorna och drottning Silvia.

- Hon är en stilig kvinna och ser otroligt bra ut. Hon kan knocka vem som helst oavsett om de är 19 år eller 85, säger hon.

Rött är rätt

1998 bar Anitra en vit kreation, men det tycker inte Camilla Thulin är rätt i år.

- Som fru till en Socialdemokratisk statsminister bör hon ha en röd klänning. Det skulle antingen kunna vara ett fodral med mycket urringning eller en klänning som är snäv upptill med en stor kjol, säger hon.

Hon påpekar att det inte bara är klänningen som har betydelse.

- Anitra borde lägga tid på att gå till en frisör och få en riktigt snygg håruppsättning. Det vore kul om man la lite krut på den damen, tycker Camilla.

Glamour

Kläddesignern tycker att det är okej att inte utmärka sig om man inte känner för det.

- Men det verkar som om Anitra är intresserad av kläder. Nobelfesten är vetenskapens mest glamourösa tillställning och hon kommer att vara en representant för Sverige. Anitra kommer, tillsammans med drottningen och prinsessorna, att få mest uppmärksamhet, säger hon.

Även om en riktig Nobelklänning kan kosta kring 100 000 kronor tycker Camilla Thulin inte att man behöver lägga ut en sådan summa. Det går mycket bra att handla second hand. En enklare klänning kan vägas upp av en snygg håruppsättning och stora, dinglande örhängen i 1800-talsstil.

Några av Camilla Thulins egna favoriter genom åren är drottning Silvias svarta liv och stora, svartvita kjol, 1993 och Birgit Friggebos generösa urringning i randigt liv, 1992.

Lotta Zachrisson