"Nu vill jag dölja min kropp"

1 av 3 | Foto: ap
NU. Nya påklädda Kylie bildar kontrast mot sina avklädda dansare.
RELATIONER

Kylie Minogue är vinterns vinnare i popprinsessornas krig.

Själv vill Kylie förföra publiken - genom att behålla kläderna på.

- Vart man än tittar ser man naket, och jag är delvis ansvarig för den trenden, säger hon.

Britney Spears visar allt - och då menar vi ALLT- på tidningarnas omslag. Hon är knappast ensam. MTV och musikmagasin är fullproppade av halvnakna kroppar. Att slänga av sig paltorna för att sälja skivor är inget nytt. Och varför hyckla? Kylie Minogue har varit där. Om någon.

Det har hjälpt henne till den plats där hon är idag: popprinsessa och ikon.

Nu vill Kylie vända trenden.

- Jag är mer angelägen att dölja min kropp nu, säger Kylie, som menar att en del av hennes tidigare avkläddhet ändå haft en naturlig förklaring.

- Det kanske låter löjligt. Men fråga vem som helst som har arbetat med mig på fotojobb. Om jag tar på mig stora, tunga kläder, tar de över hela mig.

Jag tror att jag kanske är för liten. Och alla fotografer och stylister försöker ju få bilderna att funka så det slutar med att jag bär något tajtare.

Trots den nya, påklädda stilen, kommer Kylie Minogue ändå att kunna ses lättklädd då och då.

- Jag måste fortfarande göra reklam för mitt underklädesmärke. Men jag försöker verkligen skilja ut det så att folk ser att det är en annons för underkläderna.

- Jag har kommit förbi det nakna. Inte minst för att det finns vart man än tittar nu för tiden. Och jag vet att jag är delvis ansvarig för den trenden.

Till skillnad från många

av sina popsystrar känner Kylie inte något behov av att chocka, bryta barriärer eller få Hem och skola-föreningar världen över att rasa. Tvärt om.

- Jag tycker att jag alltid lyckats hålla mig på rätt sida. Inte bara i mitt jobb, utan också som person. Egentligen tål jag inte att låta mig begränsas - men det innebär inte att jag måste spränga gränserna. Men jag vill veta att jag kan göra det, om jag vill.

Kylie Minogues nya påklädda look har en tydlig inspirationskälla: Brigitte Bardot. Och det är ingen slump.

- Ingen kan egentligen komma i närheten av Bardots utseende, hon rör sig på en annan planet, men jag har lekt med stilen till och från, säger Kylie.

Kylie har hunnit bli 35 år. Som Artist och Image är hon fortfarande ung - men inuti säger hon att hon mognat både som person och som kvinna.

- Mer än någonsin, och jag tror att det syns i mitt jobb. Det som känns allra skönast är att det inte hände för att jag ansträngde mig. Det bara blev så. Till exempel så skulle jag inte säga att den nya plattan kom till enkelt. Den gjordes inte utan svåra stunder och hinder, men då hade jag också just gjort två album på raken, och två turnéer...

- Jag har pratat om att ta ett års uppehåll från artistlivet, men det har inte blivit av än.

Det lär inte hända på ett tag heller. Nya plattan "Body language" går hem hos skivköparna och får höga betyg hos kräsna recensenter. Singeln "Slow" har blivit en hit.

"Slow" säljer bra

- men det är inte för pengarna plattan är gjord. Kylies evighetskarriär har redan skänkt henne ekonomisk trygghet för lång tid framåt.

- Ändå tänker jag ibland att jag landat i fel bransch, när jag ser Hollywood-skådespelerskor få tresiffriga miljonbelopp för enstaka filmer. Fatta mig rätt - det går ingen nöd på mig och jag är lycklig med vad jag har, men det är alltid svårt att låta bli att jämföra.

Vad Kylie däremot delar lika med skådespelerskor är uppmärksamheten. När hon är hemma i London går hon knappt ut ur huset.

- Eftersom jag nästan alltid är på resande fot är det svårt att lura ut mig när jag är hemma. Det är den enda tid och plats där jag kan ha det lugnt och skönt och känna mig helt trygg.

Stressen gör att Kylie glömmer bort att äta. Nu har hon anställt matassistenter för att komma tillrätta med problemet.

- Utan dem skulle jag inte få i mig tillräckligt med kalorier.

Sedan en tid tillbaka har

Kylie funnit kärleken i skådespelaren Olivier Martinez, snyggingen Paul Martel i "Unfaithful".

- Jag känner mig hyfsat nöjd just nu, säger Kylie. En anledning till att just det här albumet känns så bra är att jag träffade min pojkvän praktiskt taget precis innan jag började inspelningarna. Jag gjorde verkligen en ansträngning för att få tid över åt honom i schemat - vilket visade sig omöjligt bara för att jag lät jobbet komma i vägen. Men nu har jag förändrat mitt sätt att se på saker och ting och förhoppningsvis kan jag fortsätta att ha det så här.

- Det är svårt när man älskar sitt arbete, samtidigt som det finns så mycket annat som lockar. Men jag känner mig verkligen lycklig: jag har ett fantastiskt förhållande, och jag har gjort en platta som jag tror kan vara den bästa jag någonsin gjort.

Och i ett artistförhållande

som detta är det ju inte bara Kylie som har det körigt, utan även Olivier.

- Han har en massa filmroller. Det är därför jag svimmar varje gång jag får mitt arbetsschema presenterat för mig. Sedan säger jag "ok, nu måste vi vara realistiska. Flytta den grejen dit, och ändra det där."

Olivier Martinez är fransman och Kylie har hittat ett sätt att göra sin nya kärlek lite hetare.

- Jag pratar lite franska. Jag pratar mycket mer flytande när jag är riktigt trött eller jetlaggad, eller när jag ringer honom i slutet av en arbetsdag. Då kommer det mycket lättare. Ett par glas vin hjälper ju också förstås.

- Mitt uttal är perfekt, jag har inga problem med accenten. Jag har det rätta putet på läpparna! Min grammatik är typ icke-existerande. Men han tycker att det är väldigt sött när jag pratar franska.

Att paret ska förlova sig är dock en lögn, som spridits i den brittiska pressen.

- Tro mig - i stort sett allt som man kan läsa om mig nu för tiden är lögn. Vilket är lite skrämmande, för tidigare hände det då och då. Nu är det en gång i veckan.

Text: Simon Gage/Planet Syndication Bearbetning: Ulrika Svensson.

Årets sexigaste

Foto: ap
Sexigast i världen.

Kylie Minogue