Så räddar du kärleken i jul

Aftonbladets relationsexpert, Eva Rusz Malmberg, ger sina bästa tips

1 av 2 | Foto: katrin Jakobsen
Se till att få tid för varandra.
RELATIONER

Klappar, mat och släkt – känner du att du inte hinner med att vårda relationen i all julstress?

- Det är viktigt att avsätta tid för att bara vara med varandra även om man är belamrad av släktingar.

Eva Rusz Malmberg, Aftonbladets relationsexpert, ger sina bästa råd för hur du ska kunna njuta av både julen och kärleken.

En amerikansk undersökning visar att folk hellre vill sova än ha sex under julen. Nästan hälften av de tillfrågade svarade att att de föredrog en natt med god sömn framför än med het sex.

Det förvånar inte Eva Rusz Malmberg.

- Man får dra ner på sexkraven under julen och känna press att sexlivet ska vara fantastiskt dessa dagar. När man är trött och stressad är det inte ovanligt att lusten försvinner. Ta det inte som ett problem. När ni är piggare kommer lusten tillbaka, säger hon.

”Dra er tillbaka”

Något som är viktigt enligt relationsexperten är att man som par ser till att få lite tid till att bara vara med varandra.

- Dra er undan för att bara prata eller umgås, säger hon.

Hur kan man tid för varandra utan att ha dåligt samvete för barn och släkt?

- Säg rakt ut att nu har det varit stressigt och att ni måste dra er tillbaka. Det får folk ta och det är inget att känna skuld över. Självklart kan man inte göra så hela tiden, men någon gång har man rätt att stå på sig när det gäller sina egna behov. Bara för att man ska umgås under julen behöver man inte tillbringa all tid med släkten, säger Eva Rusz Malmberg.

Relationsexpertens bästa råd

Lotta Zachrisson