”Jag vill bli firad som en kung”

Nu vill männen bli uppmärk- sammade på alla dag

1 av 4
Mille Lansburgh, 24, Robinson-deltagare, Östersund. Vad vill du ha imorgon? – Helst vill jag ha en riktigt fin kostym. Men jag kan också tänka mig många stora, dyra och hårda paket. Det vore riktigt häftigt om det spårade ur helt och Emma firade mig som om jag var kung över hela universum. En riktig mastodont-alla hjärtans dag helt enkelt. Hur vill du bli uppvaktad imorgon? – Med mycket kärlek. Dagen skulle vi tillbringa hemma i sängen och på kvällen skulle vi gå och se filmen "Lost in translation".
RELATIONER

Titta hit tjejer!

I morgon är det alla hjärtans dag.

Uppvakta era män med hett, passionerat sex och en flaska whisky.

Det är vad de allra helst vill ha.

92 procent av de 32 000 män som svarat på Aftonbladets alla hjärtans dag-enkät vill bli uppvaktade i morgon.

Sju av tio tycker dessutom att kvinnor är för dåliga på att uppvakta sina män.

- Jag tror att det är bra för ett förhållande om man strävar efter att bryta upp de traditionella könsrollerna. Därför tycker jag att det är extra viktigt att vi kvinnor tar tag i uppvaktandet på högtidsdagar, säger Anne-Marie Furhoff, familjerådgivare och författare till boken "Vi två hela livet".

Skippa det dyra

Enkäten visar att högst på männens önskelista ligger en flaska whisky, men tätt därefter följer något så enkelt som en ros. Sexiga underkläder gör också killarna glada.

Något som männen däremot gärna slipper är presenter inköpta på gör-det-själv-affären Clas Ohlson.

- Mitt råd är att skippa de dyra presenterna och i stället vara lyhörd för vad din partner verkligen vill ha. Gör man inte det blir det aldrig bra. En bra gåva kan vara allt från en tulpan till en dyr middag på restaurang, säger Anne-Marie Furhoff.

Vill ha hett sex

Männen vill helst bli uppvaktade med hett, passionerat sex, men en mysig hemmakväll är också ett populärt alternativ bland dem som svarat.

- Även när det gäller uppvaktandet gäller det att lyssna till sin partner. Annars kan det bli väldigt fel. Om du planerar in en helkväll med middag och teater när han egentligen bara vill vara hemma och mysa blir det ju inget vidare.

Tid för varandra

- Egentligen spelar det ingen roll vad ni gör eller vad du ger honom. Bara ni ser till att ta er tid för varandra. Det är det sådana här dagar handlar om, fortsätter hon.

Aftonbladets enkät visar också att singel-killar vill bli uppvaktade - och det gärna av en okänd beundrare.

- Det är ju absolut ett bra tillfälle att överraska någon som man tycker om. Finns det en chans att känslorna är besvarade är det bara att satsa, säger Anne-Marie Furhoff.

Så vill din man bli uppvaktad på alla hjärtans dag

Killar:

Nils Olauson