”Tänder du på män med muskler, Agneta?”

Agneta Sjödin är tillbaka i rutan med ”Gladiatorerna”

1 av 3 | Foto: Maria Östlin
Tur i kärlek. ”Jag har fått och får mycket kärlek”, säger Agneta Sjödin. Styling: Ehva Löpp Hår & makeup: Anna Frid - Toppen kommer från Studio.
RELATIONER

Du leder ”Gladiatorerna”, där det finns gott muskler. Är du en stark person?

– Fysiskt är jag rätt stark. Jag tycker nog att jag är stark även mentalt. Jag bestämmer mig för att klara av tuffa saker och så gör jag det. Om jag blir besviken så försöker jag tänka: “Vad kan det komma för bra ut av det här?”

Du säger att du periodvis var vilsen när du var yngre. Hur har du blivit så stark?

– Det började med en vilja att må bättre. Jag ville ha förändra mitt liv, slippa oroa mig för allting och bli frisk från min ständiga magkatarr. Jag började läsa böcker om personlig utveckling och lärde mig att vi alla har ansvar för våra egna liv. Jag kan inte skylla på andra om jag mår dåligt Jag avgör själv hur jag ska må och hur mitt liv ska se ut.

Det första programmet du ledde var ”Tur i kärlek”. Har du tur i kärlek?

– Både och, det beror på hur man definierar det. Många verkar tycka att man har tur om man träffar en partner som 18-åring, lever med personen resten av sitt liv och har ett bra äktenskap utåt sett. Att byta partner ofta ses som något dåligt. Om man, som jag, är en sökare så händer det att förhållanden tar slut. Eftersom jag är känd så reagerar folk: ”Är det slut nu igen, vad är det för fel på människan?” Men jag tycker att jag har tur, jag har fått och får mycket kärlek.

Vad krävs för att du ska bli kär?

– Ett möte i en blick. En själslig kontakt. Något som kommer inifrån.

Tänder du på män med muskler?

– Jag tänder på medvetna män. Män som är medvetna om vilka de är som personer, som är trygga i sig själva. Det tycker jag är sexigt. En medveten man för mig, han tänker även på vad han stoppar i sig och håller sig i form genom att träna då och då. Men han behöver inte se ut som en gladiator för det.

Är du fåfäng?

– Ja, till viss del. Det är viktigt för mig att få vara en vacker kvinna. Jag tränar för att ha en kropp i bra form, jag vill hålla mig ren och fräsch. Men jag kan gå ut osminkad. Det gjorde jag till exempel när jag var på NRJ Awards-galan häromveckan.

Tycker din dotter Maja att det är konstigt att du är på tv ibland?

– Hon har vant sig. Hon brukar pussa på tv:n när jag är i rutan.

Vilken dokusåpa skulle du vara med i, om du blev tvungen?

– Jag skulle totalvägra, jag tycker inte om dokusåpor. De som deltar framställs sällan rättvist eftersom programmen redigeras så hårt. Men om jag blev tvungen så skulle jag ta Fame Factory. Det känns som den mest sympatiska dokusåpan och jag gillar att sjunga.

Vad tycker du om skvaller?

– Det är något som alla ägnar sig åt. Men det är inte så roligt att vara föremål för skvaller på veckotidningarnas löpsedlar. Okej om de skriver att det ryktas olika saker om mig och mitt kärleksliv, det kan jag stå ut med. Men när de påstår att de kan bekräfta osanningarblir jag arg. Som i höstas då det skrevs att jag var singel igen, fast det inte stämde. Jag har anmält flera tidningar till PO, pressombudsmannen, och fått rätt.

Vill du ha fler barn?

– Det vet jag inte. Just nu har jag det jättebra med min dotter och har inga såna planer?Men man ska aldrig säga aldrig. Jag kanske känner annorlunda i morgon. Vi förändras ju hela tiden, precis som livet.

Agneta Sjödin

Helene Arkhem