Röster från nätet

”Jag blev kallad nassehora”

RELATIONER

I sjuan hade jag en pojkvän med högerextremistiska åsikter och det fick invandrare på min skola reda på genom Lunarstorm. Sedan blev jag kallad ”nassehora”. Det fortsatte tills åttan började, då niorna slutade, de hade varit värst. Just ordet ”hora” fick jag se skrivet på mitt skåp ett antal gånger. Jag blev slagen och spottad på. Fast mitt förhållande med min pojkvän bara varade tre veckor in på första terminen i sjuan! Jag pratade med min klassföreståndare och rektorn, och polisen blev inblandad. Jag fick ett löfte av rektorn och min mentor då vi satt där med polisen (det värsta mötet jag varit på i mitt liv). Löftet var att om någon sa något eller gjorde något som jag tog illa vid mig av skulle den personen bli avstängd från skolan. Jag blir fortfarande kallad hora i skolan och det blir mina kompisar också men det där löftet känns faktiskt som en trygghet.

”Skolpersonalen fattar ingenting”

Det började med att jag blev

kompis med Andreas. Han blev kär i mig, men jag var kär i Niklas. Det var när Andreas fick reda på att jag och

Niklas var tillsammans som han började kalla mig hora. Sedan dess kallar han mej det varje dag och hans kompisar och hans bror har också börjat. Skolpersonalen fattar nada, ingenting, dom har stått bredvid när killarna har sagt det. Deras kommentarer har varit:

”Nej, men vad hör jag, så där säger man väl inte.” Vad hjälper det, det skiter väl killarna i.

Jag har inte berättat om det här för mina föräldrar. Dom skulle inte fatta. Nu på sista tiden så orkar jag inte bry mej. Jag vet att dom inte kommer att sluta om jag inte gör något tillbaka. Men jag kommer inte på något att säga.