Därför är singelkvinnor bitchigare

Jakten på män gör kvinnor elaka mot konkurrenter

RELATIONER

Elaka blickar eller bitchiga kommentarer är inte ovanligt mellan två rivaliserande kvinnor.

Men vad beror det på?

Forskare har nu hittat förklaringen.

Sex and the city-tjejerna är experter på förringande kommentarer om sina rivaler.

För de som har följt tv-serien ”Sex and the city” kommer det knappast som en överraskning att kvinnor kan använda hänsynslösa metoder när de är på jakt efter en man.

Men nu har kanadeniska forskare hittat bevis för att det verkligen är sant. Och det finns en vetenskaplig förklaring.

En studie på universitetsstudenter visar att kvinnor är mer kritiska till sina medsystrars utseende när de är som mest fertila. Kvinnorna fick titta på fotografier på både kvinnor och män och betygsätta hur de såg ut på en skala från 1 till 7 där 7 var bästa betyget.

Gav lägre betyg

Kvinnorna tyckte att männen var lika snygga oavsett var i sin cykel de befann sig. Däremot gav de som befann sig i sin mest fertila period kvinnorna på fotografierna i genomsnitt betyget 3,2 medan resten gav dem ett högre betyg, 3,59.

- En potentiell strategi mot konkurrenter är att förringa dem, säger Maryanne Fisher, en av forskarna på York University i Toronto till sajten femail.co.uk.

- När östrogennivåerna är höga ökar tävlingsinstinkten och därför också nedsättandet av andra kvinnor, vilket bevisas av de lägre betygen på andra kvinnors utseende, säger Fisher.

aftonbladet.se