Bättre bli brunett

Madonna startade trenden - brunetter anses vara smartare och få lyckligare äktenskap

1 av 3 | Foto: ap
Madonna som blondin och senare som brunett.
RELATIONER

”Blondiner har roligare” brukar det heta, men frågan är om inte brunetterna vinner i längden. I alla fall om man lyssnar till vad kvinnorna själva tror.

Madonna, Christina Aguilera, Sarah Jessica Parker – många av kändiskvinnorna har gått från blond till brun. Och en ny studie visar att medan kvinnor tror att blondiner får ett roligare sexliv är det brunetter som lyckas i de långvariga relationerna och får bättre äktenskap.

Studien visar att kvinnor med mörkt hår uppfattas som mer intelligenta, pålitliga och sofistikerade än sina blonda medsystrar. Det är därför de också har större chanser att lyckas i karriären och få toppjobben skriver sajten Femail.

Clairol Nice N Easy lät 1000 kvinnor svara på frågor om hur de uppfattade blondiner och brunetter. Enligt resultatet tror kvinnor att blondiner har större chans att få ett bra sexliv, gifta sig rikt och lyckas i showbiz. Brunetterna ses däremot som mer professionella, smarta och mer än hälften tyckte att de var mer pålitliga. Bara sju procent litade på blondinen.

- Vi associerar blondiner med ungdomlighet och det är inte alltid något positivt - de ses ofta som naiva och att de inte kan tas på allvar. Brunetter är däremot seriösa karriärstyper, säger psykologen Linda Papadopoulos i en kommentar till studien.

- Även om vi innerst inne vet att hårfärgen inte har någon betydelse, spelar den en stor roll i våra liv, säger hon.

Lotta Zachrisson

ARTIKELN HANDLAR OM