Linda: "Vi skulle ha en lägenhet i Madrid"

RELATIONER
Foto: STEFAN MATTSSON
Linda mötte passionen i Spanien.

Jag pluggade i Madrid och var med en kompis på en liten schabbig bar. Barägaren sa att vi skulle träffa en av hans vänner.

När killen vände sig om och vi såg varandra började vi skratta.

Paolo och jag förstod att det skulle bli vi.

Vi pratade till nio på morgonen.Vi bytte telefonnummer, han skulle resa till Sevilla samma dag. Under de tre dagar han var borta kunde jag inte äta eller sova, jag kände mig extatiskt lycklig och tänkte bara på honom. Samtidigt som jag var rädd att han inte skulle ringa.

När vi träffades berättade han att han hade en flickvän. Därefter gjorde han slut med henne.

Jag flyttade in till Paolo. Vi levde i ett lyckorus i fyra månader.

Paolo, som var italienare, fattade beslutet att stanna kvar i Madrid ett år. Jag skulle åka hem till Sverige i augusti men kunde inte lämna honom. Jag var 23 år, Paolo var 25. Jag åkte hem för att prata med mina föräldrar. I Sverige kändes allt som en dröm.

Vi planerade att flytta till egen lägenhet i Madrid.

När Paolo mötte mig på flygplatsen tyckte jag att han var blek, jag mindes honom inte så. Månaden som följde försökte vi finna de känslor vi tidigare haft - men vi hittade aldrig tillbaka till varandra.

Vi försökte på olika sätt, bland annat återvände vi till baren där vi träffats. Förut kunde vi prata hur mycket som helst, nu fick vi leta efter något att prata om.

Jag kände mig sviken, han var ju bara en vanlig männi-ska. Tidigare hade han haft en otrolig utstrålning. Han kände nog samma sak, vi tog ut irritationen på varandra och började bråka.

Jag ville inte komma hem till Sverige med svansen mellan benen. Jag som pratat med alla om min stora passion i Madrid.

Paolo och jag gjorde slut samma kväll som vi skulle fira sex månader. Den natten sov vi för sista gången i samma säng. Det var fruktansvärt, väldigt kallt.

Jag flyttade hem till mina föräldrar. Tiden hemma var som en baksmälla.

Paolo och jag skiljdes som ovänner, det blev inget riktigt slut mellan oss.

Jag skrev ett femsidigt brev till honom, jag ville få ett avslut. Det är sju år sedan nu, jag har aldrig fått något svar."