Tala med varandra - och rädda kärleken

Så gör du för att inte gå i Beckhams fälla

RELATIONER

GÖTEBORG

Småbarnspappan David Beckhams påstådda otrohet riskerar att knäcka hans äktenskap.

- Vi är alla utsatta för frestelser. Hur vi väljer att hantera dem beror på oss själva - inte på omgivningen. Han gjorde ett val, säger Eva Rusz Malmberg, Aftonbladets relationsexpert.

Foto: ap
David och Victoria Beckham.

Beckham inledde ett förhållande med sin spanska assistent - innan familjen flyttade ner till honom i Madrid. Förhållandet pågick under större delen av hösten, enligt de engelska tidningarna. Paret filmades och deras heta sms till varandra avslöjas nu.

"Placerar ledtrådar"

Maths Lundsbye, legitimerad psykolog och legitimerad psykoterapeut, säger:

- Man ser ofta att den som är otrogen i ett förhållande placerar ut ledtrådar, även om det inte är medvetet. Som kvarglömda meddelanden i byxorna som ska tvättas.

Det kan vara ett uttryck för saknad och en önskan att förändra förhållandet.

- Det är litet korkat eftersom det sällan brukar ge ett bra resultat.

Vilka är de värsta hoten mot ett förhållande?

- Brist i kommunikationen. Orden är bara en av tusen kanaler. Vi gissar vad vår partner vill. Men kollar alltför sällan om vi har gissat rätt.

Att vara ifrån varandra under långa perioder - hur farligt är det?

- En relation behöver i allmänhet näring i form av fysisk närhet. I längden räcker det inte med bara ord över telefon, säger Maths Lundsbye.

"Vill ha stjärnglans"

Eva Rusz Malmberg, legitimerad psykolog och legitimerad psykoterapeut, har jobbat mycket med svenska idrottsstjärnor. Just nu befinner hon sig i London. Hon har tagit del av de engelska tidningarnas rapportering och säger:

- Stjärnor av Beckhams dignitet är väldigt beroende av stjärnglans. Därför var han ett lättlurat byte. Kanske upplevde han att han fått för lite kvinnlig uppmärksamhet.

Läs också:

Här är värsta hoten mot ditt förhållande:

Eva Rusz Malmberg: Din egen personlighet och de val du gör när du utsätts för frestelser.

Kerstin Danielsson