Pamela längtar efter att bli rynkig

”Jag ser fram emot att bli gammal och inte längre bedömas efter mitt utseende”

1 av 4 | Foto: ap
”Det finns så många sätt för en kvinna att vara sexig på. Det går djupare än bara huden,” skriver Pamela i sin kolumn.
RELATIONER

Pamela Anderson har byggt hela sin karriär på sitt utseende och är mest känd för sina bröstoperationer. Så sent som idag sprider sig nyheten att hon viker ut sig i Playboy - för elfte gången.

Men i en krönika gör hon helt om. Hon förfasas över utseendefixeringen i världen och skriver att hon ser fram emot att åldras och få rynkor.

Den förra Baywatch-stjärnan har en ny karriär – som kolumnist i brittiska magasinet Marie Claire. I senaste numret skriver hon om hur hon ser fram emot att bli gammal och rynkig.

Hon passar på att tala om att hon bara har skönhetsopererat en av sina kroppsdelar – läsaren får gissa vilken - och att hon aldrig skulle vilja spruta in Botox i ansiktet eller collagen i läpparna.

”Jag ser många exempel på kvinnor som blir beroende av Botox. Det är så sorgligt att alla känner en sån press att se bra ut”, skriver hon i krönikan.

Europeiska kvinnor förebilder

Just att bli rynkig har hon inga problem med utan hon ser det som bevis på alla erfarenheter man har haft i sitt liv.

”Vi borde inte skämmas eller vilja sudda ut de synliga tecknen på allt vi varit med om och uppnått. Vi borde bära våra rynkor med stolthet,” skriver hon.

Hon tycker att europeiska kvinnor är bra förebilder och nämner att både Sophia Loren och Brigitte Bardot – och även många vanliga kvinnor – ser fantastiska ut även i 50- och 60-års åldern.

”De är inte sönderopererade utan åldras med värdighet. De tar hand om sig själva och är stolta över sina utseenden.”

Lotta Zachrisson