”Vi behöver inget unikt bröllop”

Katherine och Hans valde frack och långklänning i kyrkan på hemmaplan

Foto: KANAL 5
Grafikern Hans Dage, 49, sa ja till fritidspedagogen Katherine Pettersson, 40, i Tyresö kyrka.
RELATIONER

En gång i tiden gick Katherine Pettersson ur svenska kyrkan för att slippa bli gift. Nu har hon blivit fru till Hans Dage i Tyresö kyrka, i vit klänning och slöja.

- Vår kärlek är så stor att jag vågar, säger Katherine.

Att träffa Katherine och Hans är som att fika med Piff och Puff. När vi ses två veckor före vigseln pratar de oavbrutet i munnen på varandra och gnabbas om bröllopet, kärleken, fester och barnen.

- Vi gifter oss för att hon vill ha mig fast, säger Hans.

- Löjligt, Hans tjatade hela tiden på mig att jag skulle våga visa att jag älskade honom, protesterar Katherine.

Till sist enas de om följande: de träffades 2002, förlovade sig i december samma år, tog året efter, lite på kul, kontakt med producenterna för "Bröllopsnoja" i Kanal 5.

Ville inte gifta sig

Båda ville slå till medan en av dem var i "trettioårsåldern" - och bröllopet blev på dagen innan Katherine fyllde 40.

Men vägen dit var krokig.

- Jag har aldrig varit gift och har inte heller velat vara det, säger Katherine. Jag tyckte det verkade pinsamt att stå där och lova en massa saker som man inte vet att man kan hålla.

Traditionen vann

Men när hon träffade Hans förändrades allt.

- Tidigare har jag följt den beige linjen med trygghet och säkerhet. Livet med Hans är som en intensiv bergochdalbana och jag älskar det.

Från början var paret fulla av idéer om att gifta sig utomhus på en skärgårdsö. Men ju mer de planerade, desto mer traditionellt blev det.

- Folk gifter sig nakna, när de hoppar fallskärm, på stränder eller picknickar. Det är inget fel med det, men det passar inte oss, säger Hans. Åldern spelar nog in. Vi behöver inte markera vår särart med ett unikt bröllop.

- Vi har redan revolterat, sökt oss själva och distanserat oss från vår föräldrageneration, säger Katherine. Målet var att vårt bröllop skulle vara traditionellt och familjeinriktat.

Katherine & Hans

Vårt bästa tips

Terri Herrera Eriksson