”Vi hade 530 gäster på vår bröllopsfest”

Broula och Nahir sa ja i Södertälje inför fem präster

1 av 5 | Foto: JAN DANIELSSON
ÄNTLIGEN! ”Visst tappade jag perspektivet i planeringen, det var mycket tjafs om bara en dag. Men jag och Nahir kom varandra närmare,” säger Broula.
RELATIONER

Fem präster, 530 gäster och flera provsminkningar. Broula Barnohro Oussis bröllop var STORT - och krävde näst intill heltidsarbete i ett halvår.

- Jag har varit bröllopsfixerad sen jag fick min första Barbie i brudklänning, säger hon.

Fyra dagar före lördagens stora bröllop ska den blivande bruden köpa korg att ha ringarna i under vigselceremonin, solskyddsmedel till smekmånaden och dekorationsband. Senare ska hon skynda hem, laga mat till en förfest för hundra personer och sy färdigt slöjan.

Arlanda tur och retur

- Det är jättemycket kvar att göra. Är det inte vaxning, manikyr eller provning av klänning så är det en massa att fixa hemma. Eller så åker jag och Nahir fram och tillbaka och hämtar upp släkt och vänner på Arlanda. Just nu är vi nio personer som bor hemma hos oss och det kommer fler framåt slutet av veckan. Det blir otroligt skönt när allt är över.

Varför så stort bröllop?

- Vi måste. Bara Nahirs familj med mor- och farbröder, mostrar, fastrar, kusiner med respektive, syskon och sysslingar är fler än hundra personer. I vår kollektivistiska kultur kan inte vi två bestämma vilka vi vill ha där. Stora bröllop är en tradition.

- Jag får skylla mig själv för att det har blivit stressigt. Det är för att jag inte vågat överlåta uppgifter åt andra. Jag antar att jag har uppfattats som jobbig. Men jag vägrade ha standardpaketet.

- En stor miss var bordsplaceringen. Inse hur jobbigt det är att placera 530 personer!

Tygjakt i två länder

Broula åkte till Libanon för att leta efter det perfekta tyget till klänningen, men hittade det inte och nöjde sig med siden och spets från Stockholm i stället. Hon lät sy upp klänningen efter diskussioner med flera skräddare och har provsminkat sig två gånger utan att bli riktigt nöjd. Hon har till och med varit på väg att sy om klädseln på kyrkbänkarna för att få allt perfekt.

- Jag har drömt om den här dagen i hela mitt liv! Som barn ville jag bara ha Barbie i brudklänning - inget annat. Jag har varit bröllopsfixerad sen dess.

Eftersom det har varit svårt att göra stora förändringar så har jag lagt ner mycket energi på att detaljerna - maten, blommorna, placeringen, musiken - blir perfekta. Ska jag kollapsa ska jag göra det välsminkad och med flaggan i topp.

Broula & Nahir

Våra bästa tips

Terri Herrera Eriksson