”Jag vaknade i ett hav av blommor”

Anna och Jens åkte med sina närmaste till Thailand och vigdes i sanden

1 av 2 | Foto: PRIVAT
Styrmannen Jens Böwing, 38, fick systemutvecklaren Anna Lampén Böwing, 34, på en strand i Thailand.
RELATIONER

De åkte över halva jordklotet för att vigas på en strand de aldrig sett. Planeringen sköttes via mejl.

- Upplevelsen kan sammanfattas i ett ord: fantastiskt, säger nygifta Anna Lampén Böwing.

För tre år sen var det otänkbart för Jens Böwing att han skulle vara gift och bonuspappa till en

nioåring. Det var inte hans stil. I februari i år skred han och flickvännen Anna ut på en strand i Thailand och lät sig vigas i solnedgången under en portal av palmblad, rosor och orkidéer.

- Jag är ingen romantiker, men den kvällen var så otrolig att jag plötsligt blev det, säger han.

Semester på köpet

Anna och Jens träffades för två år sedan. I våras började de att tala om att gifta sig. Ganska snart väcktes tanken att de skulle kombinera vigseln med en semesterresa till Thailand.

- Det är vi i ett nötskal att resa över halva jordklotet och låta oss vigas på en ö där ingen av oss har varit, säger Anna.

Valet föll på Koh Lanta, där de fick en bra offert från en duktig, trevlig hotellmanager. Resten av planeringen skedde via mejl.

- Vi har inte alls lagt ner mycket tid på förberedelser, säger Anna. Vi förlitade oss på att personalen därnere fixade allt.

- Trots att allt inte klaffade blev kvällen ändå tio gånger bättre än jag hade väntat mig, säger Jens. Och det vi förlorade i service vid middagen fick vi tillbaka

i personligt engagemang.

Färre måsten

Vinsten med att gifta sig utomlands var dels att slippa ifrån dyra omkostnader - paketet med själva vigseln, mat, fyrverkerier, bukett och dekorationer gick på 6 000 kronor - dels slapp de all stress och prat om rätt och fel.

- Det blir mer krav om man har festen i hemkommunens Folkets hus, säger Jens.

På Koh Lanta var där-emot de 14 gästerna bara nöjda med att vara på en skön semester - trots att de måste betala resan själva.

- Jag var inne på en bröllopssajt och läste vad andra brudar tyckte, berättar Anna. Många beskriver en stor tomhet dagen efter kalaset. Så kände jag inte alls, jag vaknade ju i ett hav av blommor i Thailand.

Våra bästa tips

Anna & Jens

Terri Herrera Eriksson