”Jag vill spela lesbisk eller alkoholist”

Sarah Jessica Parker om livet efter Sex and the city

1 av 2 | Foto: AP CNN
Som förebild för många kvinnor ligger mycket fokus på Parkers utseende. ”Jag tränar inte mycket och jag har aldrig gjort några skönhetsingrepp över huvudtaget,” berättar hon.
RELATIONER

Här i Sverige har vi fortfarande några avsnitt av Sex and the city att se fram emot, men Sarah Jessica Parker har nu lämnat serien bakom sig. För brittiska magasinet ”B” berättar hon om livet efter Carrie.

För många av oss kommer det att bli svårt att vänja oss av med Sex and the city. För seriens stjärna Sarah Jessica Parker är omställningen till ett liv utan Carrie om möjligt ändå större.

Från att ha jobbat i princip hela tiden är hon nu överväldigad över all ledig tid. Men hon ser fram emot att äntligen få ägna sig på heltid åt sin son, James, 1,5 år. Och kanske kommer det att bli fler barn snart?

- Jag har ju en son, så nu vill jag ha en dotter. Gärna så snart som möjligt. Jag har sparat alla Carries grejer till henne. Galna handväskor och till och med ett par Manolo-skor, berättar hon för magasinet B.

Ska spela kossa

Att välja en ny roll efter att ha varit Carrie så länge är något som Sarah Jessica tar på stort allvar.

- Jag tror att det är viktigt för mig att spela någon väldigt annorlunda. Min nästa karaktär ska handla sina kläder på Gap och det är viktigt att hon inte har snygga skor, säger hon och skrattar.

Det har inte varit någon brist på jobberbjudanden sedan kultserien slutade.

- Men jag är väldigt kräsen. Det måste vara rätt roll för mig. En mamma, en lärare, lesbisk, alkoholist – något jag kan göra något av, säger hon.

Men faktum är att superstjärnans nästa ”roll” redan är klar – som kossa. Det är i disneyfilmen ”Home of the Range” - tippad att bli nästa års ”HItta Nemo” - som Parker ska gestalta en av djurrösterna.

Och kanske får vi se henne som Carrie ytterligare en gång. Det har spekulerats mycket om att göra film av Sex and the city. Sarah Jessica berättar nu att det inte är omöjligt.

- Det har diskuterats kring en film. Om den blir av tror jag att den börjar där serien slutade. Jag har lärt mig att aldrig säga aldrig, säger hon.

Lotta Zachrisson

ARTIKELN HANDLAR OM