Bästa råden för att få sommaren DU vill ha

Stegen till en lyckad semester - experternas tips

1 av 2 | Foto: INA AGENCY
MER SEX. Avsätt semestertid för parrelationen - utan barn, släktingar eller andra krav. Gör saker som ni gillar, tillsammans och individuellt, så får kärleken och sexlivet en kick, det är experterna ense om.
RELATIONER

1.

Kom underfund med vad du egentligen vill - utan att bry dig om omgivningens förväntningar. Att gå en skrivkurs kan vara härligt för den som får lite intellektuell stimulans till vardags. För andra kan det bästa vara att bara slappa i flera dagar.

2.

Lär dig uttrycka det du vill - det handlar om sund självhävdelse. För det är inte alltid lätt att säga till sambon att man helst pysslar med sina frimärken när han eller hon vill åka till Mallorca.

- Var neutral, trevlig och tydlig så går det bra. Våga öva och tillåt misslyckanden, särskilt i början, säger Thomas Tegenmark.

3.

Lyssna på de övriga i familjen och jämka ihop en bra semesterplanering. Det finns ett oändligt antal varianter beroende på intressen och behov. Se förslaget till vänster.

4.

Sist, men inte minst: Ha rimliga förhoppningar på ledigheten, annars blir du lätt besviken. Det som inte är bra i vardagen brukar inte bli bättre för att det är semester.

4 experters bästa råd