För fegt, Madde - våga bryta av!

Trendoraklet Cay Bond: Sessorna klär sig tråkigt

1 av 5 | Foto: Mikael Sjöberg
Hatten: Vårlik och passande i sammanhanget. Bra med brett brätte och material som släpper igenom ljus. DRÄKTEN: Att kombinera färgerna plommon och turkos får godkänt – om det är rätt nyanser. En enkel snygg dräkt är aldrig fel, men inte särskilt kreativt. Pluspoäng om det är svensk design.
RELATIONER

Linne med spetskant. Spetsiga skor. Turkosa detaljer.

Madeleine är så rätt att hon blir fel.

Trendanalytikern Cay Bond sågar prinsessans vårkläder.

Det var en mycket moderiktig prinsessa som anlände till den årliga sammankomsten av föreningen "konstnärernas vänner" på Waldemarsudde i Stockholm i går.

Vårens stora färg turkos gick igen i både skor, väska och linne. Skorna var spetsiga med en liten rosett och smala klackar. Och på linnet fanns förstås en trendig spetskant.

Trist att matcha

- Egentligen är det inte rätt att matcha skor, linne och väska. Nu är det rätt med så många färger som möjligt och att våga blanda, säger Cay Bond.

Färgen turkos får godkänt - om man vill se ut som alla andra.

- Många butiker och inköpare har satsat på turkos nu och då syns den färgen mycket och köps mycket. Men är man modig och konstnärlig väljer man att vika av med något annat.

Till den enkla plommonfärgade dräkten bar Madeleine en matchande hatt. Helt rätt med brett brätte och ett material som släpper igenom ljus, enligt Cay Bond.

Ratar klockan

Den kraftiga Omegaklockan får däremot tummen ner - trots att Cay Bond annars uppmuntrar att våga bryta av.

- Det beror ju på hur man bryter av?

Trendoraklet efterlyser mer mod i prinsessornas klädval.

- Båda är klädda precis som många Östermalmsflickor och det är inte speciellt personligt. De är ju vackra båda två och med de förutsättningarna skulle det vara roligt att klä dem mycket mer spännande och personligt.

”Hon är inte spännande”

Kläddesignern Camilla Thulin håller inte alls med sin kollega.

- Varför ska Madde klä sig spännande och personligt, när hon inte är spännande och personlig? Hon är en helt vanlig tjej som råkar vara född i kungafamiljen. Hon verkar mer vilja smälta in och vara som alla andra. Det är inget fel på hennes stil.

Camilla Thulin tycker inte att Madeleine behöver synas bara för att hon är prinsessa.

- De här ungarna verkar inte vilja sticka ut. Och vi måste komma ihåg att vi bor i Sverige och här gillar inte folk att man sticker ut för mycket. Det räcker med att de har så mycket pengar och juveler - i alla fall för att reta mig, tillägger hon med ett skratt.

Thulin tror mer på den nya typen av prinsessor som har haft vanliga jobb och levt vanliga liv innan de hittade sina prinsar - som till exempel Letizia Ortiz som är förlovad med den spanska prinsen och Mary Donaldson som ska gifta sig med danske kronprinsen Frederik på fredag.

- De brudarna som kommer utifrån och in i familjerna är mer modemedvetna och måna om att se rätt ut. För dem är det ett guldläge att gifta sig med en prins, säger hon.

Fatima Johansson, Lotta Zachrisson