Så ska du förbereda dig inför bröllopet, Mary

Bröllops- experten ger sina bästa tips för ”den stora dagen”

1 av 3 | Foto: scanpix
Visst kan det var nervöst inför bröllopet, men lite nerver är bara bra tycker Tove Leijon.
RELATIONER

Dagen före bröllopet är det nog lätt att känna sig nervös och stressad. Inte blir det lugnare för Mary Donaldson som vet att vigseln kommer att följas på tv av människor från hela världen.

Bröllopskoordinatorn Tove Leijon ger sina bästa tips till henne och alla andra nervösa blivande brudar.

- Jag rekommenderar alla blivande brudar att inte ha någonting inplanerat dagen före bröllopet. Då ska man bara ta hand om sig själv. Kanske kan man gå och få en massage eller bara vara med de närmsta vännerna. Dagen efter blir det berg- och dalbana så det är bra att rensa tankarna, säger Tove Leijon.

Bra med bröllopsnerver

Nyckelorden enligt henne är att planera och delegera.

- Om allt är klart så behöver man inte bli stressad. Och man ska inte vara rädd för att delegera. De flesta ser det som ett hedersuppdrag att få vara med i planeringen. Det gäller bara att välja personer man kan lita på så att man inte oroar sig för att buketten verkligen hämtas och bröllopsprogrammet finns på plats, säger hon.

Hur hanterar man bröllopsnerverna?

- Om man inte har bröllopsnerver så är det tråkigt, det hör till charmen. Annars blir det ju som vilken dag som helst.

Men enligt experten finns det positiva och negativa nerver.

- Om allt är under kontroll så är lite pirr bara bra. Negativt kan det bli om man är orolig - för att allt ska fungera och att man ska komma ihåg allt som måste göras. Då gäller igen att allt är välplanerat, säger hon.

Kronprinsbröllopet

En blivande brud som knappast har behövt oroa sig för att ingen ska hjälpa till med planeringen av bröllopet är Mary Donaldson som gifter sig med Danmarks kronprins Frederik imorgon. Men hon har skäl att vara nervös ändå med hela världens blickar riktade mot sig.

- Jag har varit med när bröllop har filmats för en tv-serie och kan säga att efter en minut så har brudparet glömt bort att kamerorna är där, säger Tove Leijon.

Några praktiska råd från experten

Lotta Zachrisson