Nu ska han sätta stil på svenskarna

Snobbige Karl Lagerfeld kan göra kläder åt H&M

1 av 2 | Foto: ap
supersnobb Nu anlitar H&M Karl Lagerfeld för att välsigna svenskarna med ett brattigare stuk. Tänk 70-talets Saint-Tropez-dandy möter 80-talets yuppie.
RELATIONER

PARIS

H&M vill ha bratstämpel.

Aftonbladet kan avslöja att den folkliga klädkedjan förhandlar med modevärldens brackigaste modefurste: Karl Lagerfeld.

Uppgift: Att klä upp svenskarna.

- Ja, det stämmer att vi för diskussioner med Karl Lagerfeld, men mer än så kan jag inte säga i dag, bekräftade Annacarin Björne, pressansvarig på H&M igår.

Förhandlingarna har varit topphemliga. Och modefursten kräver gigantiska belopp för att sätta sitt namn på H&M:s affischer.

Snobbigast

Kaiser Karl, som den tyskfödde Karl Lagerfeld också kallas, är nämligen det snobbigaste som går att hitta i modevärlden. Han har arbetat åt alla de stora: Charles Jordan, Chanel och Fendi.

Den ständigt solbrände Karl Lagerfeld, klädd i sina vita löskragar, solglasögon och solfjäd-rar, avskyr folkligt mode. Han ser på det som någonting som katten har släpat in och släppt på den persiska mattan.

Kanske modell

Det finns också diskussioner om att Karl Lagerfeld själv skulle bli affischpojke åt H&M. Han skulle i så fall bli den äldsta modellen i klädkedjans historia. Kaiser Karl är 65 år, enligt egen utsago - men 70 år enligt gamla skolkamrater.

Karl Lagerfeld har gjort toppmodeller förmögna och själv är han rik som ett troll.

Att svenskarna nu vill få Lagerfeld att rita kläder åt H&M kan tyda på att hans brackiga stil är hetare än någonsin.

I så fall kan vi vänta oss ett mode som är en blandning mellan Saint-Tropez-dandy på 1970-talet och yuppiemode à la 1980-tal.

Magnus Falkehed

ARTIKELN HANDLAR OM