"Jag vill ha sex, men ingen man"

Angelina Jolie om Brad Pitt, ryktena och de heta sex- scenerna

1 av 11 | Foto: mr photo/corbis
"Träffa en man på ett hotellrum och sedan åka hem och stoppa om min son - det är allt jag orkar," säger Angelina Jolie.
RELATIONER

Hon har bytt blod med sin exman, kysst sin bror inför miljonpublik och gjort Jennifer Aniston svartsjuk.

Angelina Jolie gillar att provocera.

— Jag vill ha sex, men ingen man. I dag har jag bara samlagskamrater, säger stjärnan i bioaktuella ”Taking lives”.

Den 29-åriga filmstjärnans uttalande under lanseringen av nya thrillern ”Taking lives” har gett hennes pappa förnyat bränsle i den tv-vädjan han gick ut med för två år sedan:

– Min dotter behöver psykiatrisk vård.

Den tillfälliga vapenvila som rådde efter deras samarbete med ”Tomb raider 2” tog abrupt slut. Efter att ha raderat hans efternamn ur sitt pass dundrade Ange lina Jolie:

– Jag kommer aldrig mer att prata med den mannen. För mig är vi inte längre far och dotter.

Angelina Jolie har aldrig sparat på krutet – varken i krig eller kärlek. Det har kostat på. Efter två brustna äktenskap lever skilsmässobarnet till filmstjärnan Jon Voight och den franska skådespelerskan Marceline Bertrand ensam med sin son Maddox, 3.

Honom adopterade hon från Kambodja under slutskedet av äktenskapet med den 19 år äldre Billy Bob Thornton.

Det rapporterades att deras tvåsamhet sprack eftersom den femfaldigt frånskilde Thornton inte kunde vara trogen. Men det tillbakavisar Angelina Jolie.

– Vi gjorde olika val i våra liv och i dag har vi inget gemensamt. Jag vet inte ens var han är längre.

Var i obalans

Numera är skådespelerskan en annan person än den Billy Bob Thornton gifte sig med.

– Jag rökte massor, drack alldeles för mycket, led av sömnlöshet och precis som alla and ra normala personer jag känner var jag i obalans.

Billy Bob Thornton och Angelina Jolie träffades och blev blixtförälskade 1999, då han fortfarande var tillsammans med skådespelerskan Laura Dern.

Laura Dern fick nyheten när hon slog på tv:n.

– Jag åkte hemifrån för att spela in en film och medan jag var borta gifte sig min pojkvän, sa hon med tårar rinnande.

Vigselringarna var inte nog för Billy Bob Thornton och Alexandra Jolie. Hon tatuerade in hans namn på sin överarm och de bytte blod med varandra. Vätskan förvarade de runt halsen.

– Det här är för evigt. Vi har aldrig känt så här, utropade de.

”Vi var galet lyckliga”

I dag har hon avlägsnat hans tatuering men är inte generad över historien.

– Vi var som förälskade tonåringar. Vi var båda galet lyckliga över att ha funnit varand ra. Det kanske låter överdrivet men vi hade roligt och vi älskade varandra.

Förhållandet gav Jolie en stabilitet hon aldrig haft.

– Jag växte upp med min mamma och min bror James. Min pappa träffade jag bara på helger eller födelsedagar. Det finns fotografier på mig med honom eftersom de stunder vi hade tillsammans tenderade att ske med inbjudna medier.

Hennes tonår var fyllda av problem. Hon skar sig medvetet och missbrukade knark.

– Jag har använt varenda drog som finns. Kokain, heroin, ecstasy, LSD. Den värsta påverkan hade konstigt nog marijuana. Den gjorde mig bara fånig och fnissande, sa hon nyligen till Philadelphia Inquirer.

Djupdykningen förberedde henne för rollen som mental patient mot Winona Ryder i ”Stulna år”. Rollen gav henne en Oscar för bästa biroll.

På galan fick hon världen att sätta i halsen. Hennes kärleksförklaring till sin bror på scenen slutade med att de förenades i en lång kyss. Det dröjde inte länge förrän det skvallrades om incest.

– Det de anklagade oss för var vidrigt. Jag kan inte förstå det. Det finns mycket som folk gör som jag inte kan förstå, säger hon bittert.

Då hade hon redan ett äktenskap bakom sig. Hon var bara 20 när hon gifte sig med den brittiske skådespelaren Johnny Lee Miller. De hade träffats under en filminspelning 1995. Men deras tid tillsammans blev kort.

– Han ville flytta tillbaka till England och jag ville sticka till New York och gå i skolan. Vi beslöt att separera.

– Det var sorgligt och svårt. Flera gånger var vi nära att skriva under skilsmässodokumenten men drog ut på det. Vi var båda ledsna när det var över men vi har hela tiden varit mycket bra kompisar.

Äktenskapet i gungning

Miller är en av dem som hon vänt sig till efter brytningen med Thornton. Därför är det inte särskilt överraskande att han pekas ut som en av hennes sexkamrater.

Andra är skådespelaren Jared Leto och Brad Pitt. Den sistnämde ryktas hon ha haft så heta sexscener med under en filminspelning att hans äktenskap med Jennifer Aniston är i gungning. Angelina Jolie tycker att hela grejen fått för stor uppmärksamhet.

– Allt jag sa var att två år av mitt liv passerat utan att jag hade haft någon man. Jag sa också att jag bestämt mig för att stå närmare de män som redan var mina nära vänner. Det är ett rätt vuxet sätt att ha vuxna relationer.

Någon stadig partner är hon inte särskilt intresserad av.

– Det kanske låter galet att träffa en man på ett hotellrum i några timmar för att sedan åka hem och stoppa om min son. Men det är allt jag orkar med just nu.

Hon är inte emot ett förhållande, men uppger att hennes höga krav gör det näst intill omöjligt. Hon säger att den man som vill leva med henne måste vara perfekt och en underbar pappa.

I väntan på honom nöjer hon sig med tillfälliga kärleksstunder.

– Jag kan känna mig som en kvinna och stå nära en man, men det är inget förhållande som stör mitt familjeliv, sa hon nyligen till New York Post.

En av hennes bekräftade älskare är Colin Farrell. Till Vogue sa hon att hon hade legat med honom när de var på semester i Afrika. Samtidigt betonar hon:

– Jag har aldrig haft ett one-night-stand i mitt liv. Mina älskare är män jag känner mycket väl.

Det är inte bara sexet som gett henne uppmärksamhet. Hon har också skapat rubriker genom sitt engagemang för barn i tredje världen.

Fröet såddes när hon under två veckor besökte flyktingläger i krigshärjade Sierra Leone.

– Jag visste inte vad som skulle hända eller vad som väntade. Jag ville bara få veta. Det förändrade hela mitt liv. När jag kom hem var jag en mycket bättre människa.

Aldrig klaga mer

– Aldrig mer kommer jag att klaga över idiotsaker som störde mig förr. Min självdestruktiva sida är borta. Nu inser jag hur lyckligt lottad jag är som har tak över huvudet, kan äta mig mätt och har en son som är frisk.

Den nya filosofin har redan påverkat hennes rollval. Bakom sig har hon den snart Sverigeaktuella ”Beyond borders”, ett socialt och romantiskt drama om hjälparbetare i ett flyktingläger.

– Jag älskar att vara del av en film som känns viktig att göra. ”Beyond borders” är en av de filmer som jag skulle vilja att min son ser när han växer upp.

Han har redan fått en inblick i olika miljöer. Vart Angelina Jolie än åker tar hon med sig lille Maddox.

– Han har varit överallt från Afrika till Grekland och Sri Lanka. Hans pass är löjligt fullt, säger hon.

Magnus Sundholm

ARTIKELN HANDLAR OM