”Vi blev blåsta på Sex and the city”

Tittarna rasade mot TV3 - nu visas sista avsnittet igen

RELATIONER

Sista delen av ”Sex and the city” var en halvtimme längre än normalt. Det hade TV3 missat i sina tablåer och alla som spelade in på video missade sista biten av avsnittet - och hela serien - som gått i sex år.

Men nu gör TV3 bot och visar sista avsnittet i repris.

Foto: paramount
Många besvikna tittare fick inte se upplösningen av kultserien ”Sex and the city”.

I onsdags visades de sista två delarna av den populära serien ”Sex and the city”. Tittare som följt programmen i flera år hade sett fram emot att få se den omtalade upplösningen. Men många blev blåsta på konfekten.

Sista avsnittet var en halvtimme längre än normalt, men det angavs inte i de flesta tv-tablåerna inklusive TV3's egen text-tv. Enligt dem skulle programmet sluta 22.15. I själva verket höll det på till 22.45 och de tittare som spelade in programmet på video för att se senare missade sista halvan.

Felet orsakade en tittarstorm och många upprörda ”Sex and the city”-fans hörde av sig meddelar pressansvarige Karolina Blom.

Även aftonbladet.se har fått mejl från besvikna personer.

”Vi hade programmerat videon till 22.25 (trodde, i vår enfald, att detta skulle räcka). Nu är hela dagen förstörd. Vi hade verkligen sett fram emot de sista avsnittet av en serie vi följt i många år.” skriver en läsare.

Repris

Många krävde att programmet skulle sändas i repris, något som TV3 har lyssnat på.

- På onsdag 26 maj kl 21.00 går allra sista avsnittet i repris, säger Karolina Blom till aftonbladet.se.

Hon förklarar felet med att tidsangivelsen som brukar komma med varje program på något sätt hade kommit bort på just de här banden.

- De som skrev tablån antog att avsnitten var lika långa som vanligt. Dagen innan upptäcktes felet och vi skickade ut en rättelse. Men den rättelsen hann inte nå många tidningarna ute i landet, säger hon.

TV3 beklagar det inträffade i ett pressmeddelande.

Lotta Zachrisson