Så får vi kärleken att hålla!

Agneta och Christer: ”Det är okej att ha olika åsikter”

1 av 3
STUDENTER. För makarna Borgström går den mesta tiden åt till studier och familjeliv.
RELATIONER

Agneta och Christer Borgström tror inte på det perfekta äktenskapet.

De tjafsar en hel del - och trivs med det.

- Det är nödvändigt att rensa luften då och då, säger de.

Agneta och Christer Borgström träffades på ett uteställe i Stockholm den 28 februari år 1991. Sedan dess har de gift sig, skaffat barn, flyttat till radhus och bytt jobb mot universitetsstudier. Hon är 34 år och går på Lärarhögskolan, han är 39 år och pluggar till civilekonom.

- Christers firma gick i konkurs och själv ville jag göra något nytt efter att ha jobbat som väktare i tio år, säger Agneta.

De trivs bra som studenter men "längtar efter att börja tjäna pengar". Sin relation beskriver de som "rak" och "tillåtande". De litar på varandra och är bra på att ge varandra frihet. Periodvis kan det bli heta diskussioner dem emellan.

- Den största källan till konflikt är att vi båda är extremt envisa och att jag kan vara ganska långsint. Dessutom glömmer Christer lätt saker, säger Agneta.

Christer fyller i:

- Lyckligtvis är vi överens om att det är helt okej att ha olika åsikter och bli arga på varand-ra. Jag tror inte ett dugg på dem som beskriver äktenskapet som en rosaskimrande dröm.

Familjen viktigast

Det största glädjeämnet i tillvaron är barnen Elina, 7, och Jakob, 5 ("de går före allt annat"). När Christer och Agneta har som allra mest hektiskt med tentor, grupparbeten och redovisningar får det sociala umgänget komma i andra hand.

-Tidvis är det bara plugget-familjen- plugget-familjen som gäller. Då får man anstränga sig att tänka: "ok, så här ser vårt liv ut just nu, men det kommer att bli bättre." Som tur är bor mina föräldrar i närheten. De hjälper oss en hel del, säger Agneta.

Har ni haft någon kris i förhållandet?

- 2002 gick jag en förberedande högskoleutbildning och läste flera ämnen parallellt. Det var supertufft och i början tog jag inte ett enda poäng. Jag kände mig deppig och det påverkade hela familjen. Och när Christers firma gick i konkurs var vi tvungna att sälja bilen, båten och alla värdepapper. Då var livet ingen dans på rosor, säger Agneta.

Familjen Borgström

Agnetas & Christers bästa tips

Brudparen blir bara äldre

Nneka Amu