- Man får väl bo ihop i hippiekollektiv

Peter Siepen och Robinson- Zübeyde om att vara singlar

1 av 2 | Foto: Pernilla Wahlman
Singelminister är ingen bra idé tycker Zübeyde.
RELATIONER

Mona Lundin skriver på Aftonbladet debatt att hon vill förbjuda butikernas mängdrabatter och att singlarna borde få en egen minister för att inte diskrimineras. Mer än var femte läsare på aftonbladet.se tycker att det är en bra idé.

Men proffssingeln Peter Siepen anser att par-rabatterna kan föra något gott med sig.

- Man får networka lite så att man hittar någon att dela rabatten med.

Zübeyde Simsek, 35, hårfrisörska

Är det dyrare att vara singel?

- Jag känner mig inte drabbad som singel. Jag reser aldrig ensam och jag lagar sällan mat hemma. Men det är klart att det är bra om det finns valmöjligheter även för singlar som handlar. Men personligen känner jag inte av det. Jag är en ensam stark kvinna.

Är det en bra idé med en singelminister?

- Nej, Det tycker jag inte. Då får man hitta på något bättre. Det känns som om det är ett sätt att få igång diskussionen.

Peter Siepen, 41, programledare

Blir singlar diskriminerade?

- Jag har tänkt på det när man kommer till Arlanda Express och man får åka två för priset av en. Det känns lite trist. Samtidigt så kan det föra något gott med sig. Man får anstränga sig lite och får en anledning att gå fram till den där snygga tjejen så att man kan dela på rabatten. Det kanske leder till att man inte blir singel.

Är det dyrare att vara singel?

- Att bo på hotell blir ganska mycket dyrare. Ett dubbelrum kostar bara någon hundring mer än ett enkelrum. Men i vissa par har den ena mer pengar och tar hela kostnaden. Då blir det ännu dyrare.

Behövs en singelminister?

- Vem ska man hålla ansvarig då? Det känns som om debattartikeln är skriven för att få uppmärksamhet. Det är upp till en själv. Vi får väl föra in hippielivsstilen lite mer - som i filmen ”Tillsammans.”

Singelfakta

debatt:

Lotta Zachrisson