Klä på er, brudar!

Britneys och Paris avklädda stilar ute i höst

1 av 3 | Foto: ap
Jan Rundgren, svenska moderådet, tror att popstjärnornas klädsel gjort att många har tröttnat på det nakna. Britneys tajta topp och avslöjande urringning är ute i höst.
RELATIONER

Är din garderob full av tajta byxor och korta toppar? Då är det dags för en storrensning. I höst är det halvnakna modet ute.

För drygt en vecka sedan presenterade Ungdomsbarometern en studie som visar att unga är trötta på att det blir allt mer naket i media. Och nu kommer samma signaler från modevärlden.

- Det blir ett mer påklätt mode i höst, säger Jan Rundgren, kreativ chef på Svenska moderådet.

Han tycker att det är på tiden med en ändring. Svenska moderådet förutspådde trenden redan förra hösten, men Rundgren är glad att även ungdomarna har reagerat nu.

- Man har inte kunnat öppna en tidning utan att se något avklätt. Jag tycker att det har varit för mycket. Det finns en mättnad.

Borgligt

Enligt trendexperten är det vanligare nu att man ser reportage med modeller som ser mer oskuldsfulla ut. Höstens plagg har mer tyg och de är inte lika åtsittande och avslöjande.

- Det är mycket brunt, tweed och stickat. Skjortorna ska vara knäppta hela vägen upp i halsen. Och slipsen blir het. Det är lite ”Borgelighetens diskreta charm”, berättar Rundgren.

Stilen för unga tjejer förutspås bli lite damig.

- Det blir mycket finstickat och broscher. Men även om nya modet är mer påklätt så vill jag inte säga att det inte är sensuellt.

Lotta Zachrisson

ARTIKELN HANDLAR OM