Huvudlöst - en trosa utan bak

1 av 3 | Foto: ERIC ROXFELT
RUMPAN BAR. Jane Digney från Australien besvärades av att stringtrosorna syntes när hon bar sina lågt skurna byxor. Då uppfann hon en rumplös trosa som nu finns att köpa över internet.
RELATIONER

Stringtrosan var tydligen inte nog.

Nu finns den rumplösa trosan.

- Patetiskt, säger trendanalytikern Cay Bond.

Australiska mormodern Jane Digney, 44, hade ett problem.

Kanten på hennes stringtrosa envisades med att titta upp ovanför linningen på hennes lågt skurna byxor varje gång hon böjde sig framåt. För att undvika det frågade hon sina döttrar till råds.

- De sa åt mig att inte bära några trosor alls. Men då får man ju tvätta jeansen varje dag. Jisses, tänk på all strykning! säger Jane Digney.

I stället bestämde hon sig för att designa sin egen lösning - den rumplösa trosan. Plagget består inte av mycket mer än ett litet tygstycke där fram som hålls på plats med resårband runt låren.

Säljs på internet

Modellen är nu patenterad i över hundra länder och säljs än så länge bara på internet.

Cay Bond säger:

- Det låter jättelöjligt. Ska man gå omkring med gummiband på låren, hur skönt låter det? Vi har kommit längre än så här, människor har blivit mer medvetna om att man inte behöver vara offer för moden som är sexistiska.

Artisten Charlotte Perrelli är också skeptisk.

- Det låter väldigt knasigt, stringtrosan finns ju redan för dem som inte vill ha veck som syns. Det här är inget jag vill anamma, säger hon.

Lindex säger nej

Lika kallsinniga ställer sig underklädesinköparna på H&M och Lindex, som meddelar att de inte har några planer på att införa rumplösa trosor i sortimentet.

Men Jane Digney försvarar sina små trosor.

- Det handlar inte om att tjejer ska visa sina bakdelar, det handlar om att kunna ha lågt skurna byxor och vackra klänningar utan att visa hela världen sina underkläder.

Hon säger också att de tagit fram en prototyp på badbyxor för män som tröttnat på att ha vita skinkor om sommaren.

Trostest

Aftonbladet lät fyra kvinnor testa den baklösa trosan.

Tobias Brandel