- Hur får man relationen att funka med småbarn?

Emma Wiklund chattade om nya programmet ”Baby Boom” och mammarollen

RELATIONER

Hon har bytt bort catwalken för att vara programledare för Baby Boom. Supermodellen Emma Sjöberg har blivit supermamman Emma Wiklund.

Här svarar hon på läsarnas frågor om nya rollen.

Foto: stefan nilsson
Emma Wiklund presenteras som programledare för ”Baby Boom”.

   Emma Wiklund säger: Hejsan där ute. Nu sitter jag här.

Emma

Emma säger: Vilken kändis-mamma,-eller pappa, skulle du helst vilja intervjuva? och varför?

   Emma Wiklund säger: Det skulle nog vara Madonna. Helt omöjligt, men vore kul att höra om hon haft sömnlösa nätter och mjölkstockning.

Linda säger: Hur tycker du en bra mamma ska vara?

   Emma Wiklund säger: Mycket kärleksfull naturligtvis och tydlig. Jag tror på att sätta gränser och vara bestämd utan att blir FÖR hård. Svår balansgång det där, men flummighet tror jag är jobbigt för ett barn.

Johanna säger: hejsan.vad menar du med att du aldrig vill bli tråkvuxen? vad är tråkvuxen?

   Emma Wiklund säger: Jag träffar ibland gamla kompisar från förr som liksom tappat stinget. Dom ser liksom inte glada ut längre. Präktigheten har blivit gråfärgad och trist.

lisa säger: Hur har du blivit så smal efter att ha fött barn så nyligen? Och hur upplevde du förlossningarna?

   Emma Wiklund säger: Det där med att bli smal är nog mycket genetiskt, men jag har faktiskt börjat springa nu ordenligt och det har hjälpt. Är fortfarande inte riktigt nöjd, men det är jag aldrig. Mina förlossningar var fa}ktiskt bra. Men som jag sa... AJ VAD DET GÖR ONT! Men otrolig känsla när man klarat av det. Man känner sig väldigt duktig!

Filmnissen säger: Pratar Hans mycket film hemma? Eller brukar han tipsa om bra filmer hemma också?

   Emma Wiklund säger: Nej, jag hade nog inte klarat av några jobbiga analyser hela dagarna. Han tar inte med sig jobbet hem. Däremot gillar vi båda film, men vi går aldrig på bio tillsammans för Hans har alltid sett allt på de sk .pressvisningarna

Emma säger: Begreppet "Curlingförälder" har ju diskuterats mycket nu på sistonde. Hur märker man att man ligger i riskzonen för att bli en sådan? Tycker du att du själv eller Hans är en curlingförälder?

   Emma Wiklund säger: Oj vad svårt. Jag tycker att det blivit för mycket snack om det där. Den danske psykolog som myntade uttrycket har också tyckt att det blivit överdrivet mycket snack om det. Jag är nog till en del en curlingförälder. Klart att man alltid vill skydda sitt barn från allt ont, eller hur?

Charlotte säger: Hej! Hur tycker du att man ska kunna få ett förhållande att funka med två små barn? Jag har två barn, 3 o 6 år. Vill även passa på att tacka dig för otroligt bra och roliga texter i Mama tidningen. Det är så skönt att höra att även "kändismammor" har vanliga vardagsproblem med familj o barn

   Emma Wiklund säger: Tack, vad glad jag blir. Man måste PRATA om problemet. Att hitta tid för varandra är jätte vikti}gt. Försöka lämna bort barnen till barnvakter någon kväll i veckan eller månaden för att bara vara tillsammans och prata som förr. Du vet, utan att bli avbruten hela tiden och utan att vara utmattad som man oftast är på kvällen när barnen har somnat. Om det är riktigt jobbigt finns det ju också proffshjälp som man inte ska tveka att använda sig av.

anna säger: Måste bara säga att man känner sig inte bättre som förälder efter erat program. Har 3 små barn orkar inte fixa och trixa med middag varje dag.

   Emma Wiklund säger: Var inte orolig. Jag orkar inte heller, men lite inspiration skadar ju aldrig. Jag är urusel på att laga mat och köper burkmat mest hela tiden.

maria76 säger: Är 29 år och är just nu inte alls sugen på att skaffa barn. Det verkar vara svårt att ha kvar sitt gamla jag. Kan du övertyga mig?

   Emma Wiklund säger: Man är alltid sig själv, med eller utan barn. Det blir bara lite annorlunda. Jag är glad att jag väntade med barn, men när dom kom var det så själklart och underbart. Man har liksom 9 månader på sig att ställa om sig. För mig var det bara bra. Saknar inte alls mitt liv innan barnen... jo, kanske en sovmorgon då och då Ha Ha

Asssex säger: Om du fick välja ett yrke förutom ditt nyvarande, vad skulle du välja?

   Emma Wiklund säger: Astronaut

Eric säger: Du som är en otroligt vacker kvinna, tror du att du kommer tänka mindre på ditt utseende nu när du är mamma?

   Emma Wiklund säger: Jag tänker fortfarande en hel del på mitt utseende. En kvarleva från modellåren. Problemet är att jag inte hinner fixa naglarna, lägga ansiktsmasker och gå till frisören hela tiden. Dessutom är skönhetssömn en bristvara för tillfället...

Anneli säger: Har du problem med syskon-avundsjuka hemma?

   Emma Wiklund säger: Jodå, den finns där. Tyra brukar ge Elis ett och annat tjuvnyp ibland, men så är det ju nästan alltid. Det har inte varit något stort problem dock.

Tezz säger: Hej Emma! Måste bara fråga hur det är att ha två små istället för en, väntar min andra i april nästa år och är både glad och lite nervös=)

   Emma Wiklund säger: Jag tyckte det var skitjobbigt i början. Mycket mer jobb än väntat, men efter 6 månader kändes det som om jag fick lite kontroll på situationen. Hans har också varit hemma mycket och hjälpt till, annars hade jag blivit tokig. Oroa dig inte. Man fixar det. Det är sjukt kul med två barn. Nu är man en riktig familj

knodd säger: jag undrar om du har lagt modellandet på hyllan nu??

   Emma Wiklund säger: De senaste 2 månaderna har jag faktiskt gjort några små trevliga modelljobb, men det är mest på gamla meriter. Jag är ju gammal nu!! Det är dock roligt när det dyker upp små grejer.

Renee säger: Hur ska man undvika att göra samma misstag som sina egna föäldrar?

   Emma Wiklund säger: Det vet jag inte. Man gör säkert sina egna.

   Emma Wiklund säger: Tack för alla trevliga frågor. Ha en skön dag.