– Laura Bush langade droger

Ny bok svartmålar presidentfrun

RELATIONER

Mitt i valkampanjen kommer nya skandaluppgifter om sittande presidentfamiljen.

Denna gång smutskastas George W Bushs hustru Laura.

”Hon rökte och sålde droger på 60-talet”, påstår författarinnan Kitty Kelley i sin nya bok.

Presidentfru Laura framställs i dålig dager i nya boken ”The Family – The Real Story of the Bush Dynasty”.

Konservativa presidentfru Laura Bush framstår som en moralisk, politiskt korrekt kvinna. Nu används hon för att smutskasta George W Bush inför det amerikanska presidentvalet. Enligt författarinnan Kitty Kelley både rökte och sålde Laura Bush marijuana på sitt universitet på 60-talet. Källan bakom informationen uppges vara Lauras gamla klasskompis, Robert Nash, som numera är PR-konsult.

Dubbelmoral och otrohet

Uppgifterna avslöjas i nya boken ”The Family – The Real Story of the Bush Dynasty”.

Och det är inte bara Laura Bush som får en släng av sleven. Kitty Kelley presenterar en mängd lösa påståenden om presidentfamiljen där hon hänvisar till hörsägen samt osäkra och ofta anonyma källor.

Bland annat påstås George W Bush ha gjort en kvinna gravid på 70-talet för att sedan ordna med hennes abort. Han ska också har sniffat kokain under tiden då hans far George Bush satt i Vita huset. Familjen lider enligt Kitty Kelley av alkoholproblem, de är dubbelmoraliska och ständigt otrogna mot varandra.

Ingen trovärdighet

Mycket av materialet är gammal skåpmat som sedan länge avfärdats som falska rykten av journalister och experter. President Bush talesman Steve Schmidt avfärdar hela boken som ”lögnaktig och full av skvaller”.

– Kitty Kelley har ingen trovärdhet, säger han.

Och visst är Kitty Kelley känd för att publicera falskt, säljande smuts om kända personer. Men Vita huset räds ändå att boken ska vålla skada i valkampanjen. Bland annat ska presidentens representater, utan att lyckas, ha försökt stoppa ett av Kitty Kelleys tv-framträdanden.

Hanna Blanksvärd