”Jag hittar fel på alla killar”

Marie-Louise, 39, kan inte sluta att reta sig på sina nya partners

RELATIONER
Foto: Dragan Mitrovic
nobbar alla Marie-Louise, 39, vet inte hur hon ska sluta leta fel hos nya partners. Läs vilka råd hon får av Aftonbladets Eva Rusz.

Det brukar bara dröja några veckor innan Marie-Louise börjar hitta fel på sina partners. De skrattar löjligt, går fult, har nedbitna naglar eller ett enerverande minspel.

– Jag kan mycket väl ha missat drömprinsen bland alla normala, trevliga killar jag har avfärdat, säger hon.

Marie-Louise har varit en felsökare så länge hon kan minnas. Det vanliga scenariot är att hon träffar en kille som verkar härlig och mysig till en början. Men så snart han har blivit intresserad av henne blir nackdelarna fler än fördelarna.

– Jag minns en kille som jag träffade något år efter skilsmässan från barnens pappa, berättar Marie-Louise. Jag blev jätteförtjust och tyckte att han var en toppenkille. Men han föll alldeles för snabbt för mig. Då började jag reta mig på en massa småsaker – han skrattade löjligt, såg trög ut när han åt och gick fjantigt. Efter två veckor var det så illa att jag bara satt och kokade när vi träffades.

Gjorde sig omöjlig

Men i stället för att göra slut gjorde Marie-Louise sig omöjlig på olika sätt. Hon svarade inte i telefonen, hittade på ursäkter för att inte träffas och var allmänt spydig när de väl sågs.

– Han sa att han tyckte det var fult när tjejer snusade. Det tog en nanosekund innan jag norpade åt mig kompisens snusdosa och tryckte in en rejäl prilla i munnen – trots att jag egentligen inte snusade.

Marie-Louise föredrar att bli dumpad än att själv lämna någon. För om hon gör slut är hon rädd att bli avtvingad en förklaring.

– Vad ska jag säga? Jag kan ju inte säga ”jag tycker du äter fånigt och är dum, så jag vill inte träffa dig”.

På ett sätt tycker hon att det är lika bra att det tar slut med de män hon retar sig på.

”Jag fräser och är elak”

– Om man blir så irriterad på någon bara några veckor efter att man har träffats är det svårt att vända relationen till något positivt. Det är jobbigt för både mig och de jag träffar att jag fräser och är elak när vi ses.

Även om Marie-Louise har blivit lite bättre med åren är hon fortfarande en felsökare.

De stora irritationsämnena brukar vara smutsiga naglar, grå tänder, löjligt minspel, fult skratt och pojkvännernas benägenhet att upprepa vissa ord, som ”typ” eller ”liksom”.

Hoppas på drömprins

Vad krävs för att du ska sluta hitta fel på dina nya partners?

– Jag vet inte riktigt. Jag har haft två längre förhållanden, det ena fungerade för att vi började som kompisar. Då var jag redan bekant med hans vanor och ovanor och byggde inte upp några orealistiska förväntningar på honom. Det andra klarade sig för att han alltid var bortrest. Men kanske krävs det att drömprinsen dimper ner och jag blir stormkär.

Därför dög inte männen

Går förhållandet på tomgång, är drömprinsen kraftigt försenad eller kan du inte komma överens med din tonårsdotter? Varje lördag hela hösten ger Aftonbladets relationsexpert Eva Rusz Malmberg råd och tips om relationer. Sveriges singlar blir allt fler – och många upplever att det är svårare än någonsin att träffa någon. Eva Rusz Malmberg har själv forskat om ofrivilliga singlar och vad som hindrar dem att träffa en partner. I dag ger hon råd till Marie-Louise och andra singlar som alltid hittar fel på sina nya partners.

Terri Herrera Eriksson ([email protected])