Därför faller unga kvinnor för äldre män

Det kallas för PMS-syndromet

RELATIONER

Nu talas det om PMS-syndromet.

Och då är det inte det premenstruella syndromet man menar.

I det här fallet står PMS för Pengar, Makt och Succé.

PMS är anledningen till att äldre män som Jack Nicholson lyckas fånga unga skönheter som Laura Flynn Boyle.

Foto: AP
Jack Nicholson med sin förra flickvän Laura Flynn Boyle. Det skiljer 33 år på dem.

Det är den danske B.T.-kolumnisten Jens Vilsrup som har uppmärksammat PMS-syndromet.

Han förstår inte hur attraktiva unga kvinnor kan dra sig till äldre män, vars yttre börjat förfalla. Medan äldre kvinnor inte alls har det lika lätt.

Har man pengar får man kvinnor

Det kallas för PMS-syndomet. Männen med pengar, makt och en succékarriär i ryggen behöver inte göra några stora ansträngningar för att locka med sig en ung dam på galapremiärer. Hollywoodkvinnorna däremot har både plastikoperationer och silkonbröst på sitt samvete när åldern börjar ta ut sitt rätta jag.

Jens Vilsrup skriver: ”Här gick man runt och trodde att det svagaste könet hade blivit starkt, att det var jämställdheten som var tidens anda. Men nej. Grundregeln – så grym den än låter – är uppenbar, precis som den har varit i århundraden: Har man pengar får man kvinnor.”

Svennis hör till exemplen

Jack Nicholson, Robert de Niro, Harison Ford, Kevin Costner och Svennis är tydliga exempel på äldre män som är lyckade, har gott om pengar och makt. Och kvinnorna flockas kring dem. Men hade det varit en kvinna som försökt sig på yngre partners i samma utsträckning hade hon inte haft en chans, menar Jens Vilsrup.

Alexandra Ramnewall