Silikonbröst – i nöd och lust

Nya trenden: bröstoperation inför bröllopet

RELATIONER

Brudklänningen och prästen är fixade. Och brösten.

Louise, 24, har hakat på den nya bröllopstrenden – att plastik-operera sig inför vigseln.

– Jag ville inte gifta mig utan att göra ingreppet, säger hon.

Foto: Björn Lindgren
Fixad brud ”När jag provade min brudklänning efteråt tänkte jag wow. Det går inte att beskriva den känslan”, berättar Louise.

Nu är det inte bara inköp av brudklänning och besök hos frisören som tillhör bröllopsbestyren. Den senaste tiden har viljan att skönhetsoperera sig spritt sig till blivande brudpar.

– Visst förekommer det att man gör sig fin på andra ställen inför bröllopet än att bara lägga håret. Vanligast är kanske att göra en bröstförstoring, bukplastik eller en fettsugning, säger Peter Cosmo, plastikkirurg vid Citadell-kliniken i Landskrona.

Maken protesterade

Även internetsajten Bröllopstorget har märkt av trenden.

– Vi har till exempel haft en klinik som annonserat hos oss för att det är en potentiell kundgrupp för deras tjänster, säger delägaren Patrik Högberg.

För ett år sedan lade sig Louise på operationsbordet för att få ett par nya bröst. Men det var inte enbart missnöje med utseendet som fick henne att vilja genomgå operationen.

– Jag sa till min blivande man att jag inte ville gifta mig förrän jag hade gjort det här ingreppet. Han slog bakut, säger hon.

Även hennes föräldrar protesterade, men Louise hade bestämt sig och bokade en tid för operation.

Hemlighåller operation

– I mina ögon var jag mer manlig än min blivande man. Det var jag som skulle vara kvinnan och självklart ville jag vara den kvinna som jag alltid velat vara när jag ska gifta mig. Jag ville inte att det bara skulle vara önsketänkande, säger hon.

Efter ingreppet fick hon använda en tre storlekar större bh. Och planerna på bröllop blev allvar.

– När jag provade min brudklänning efteråt tänkte jag: Wow. Det går inte att beskriva den känslan, att veta att jag kommer att vara så fin som jag alltid velat, säger Louise.

Hon är medveten om att skönhetsoperationer är kontroversiellt och har därför beslutat att hålla sin operation hemlig.

– Det finns vänner som inte skulle komma på mitt bröllop om de visste. Och jag vill inte stå där ensam, säger hon.

Tomas Kvarnkullen

ARTIKELN HANDLAR OM