Angelina Jolies & Brad Pitts hemliga kärlek

Romansryktena surrar i Hollywood

1 av 2 | Foto: JPG.IT/Matrix
HEMLIGHETSMAKERI. Angelina Jolie och Brad Pitt syns allt oftare tillsammans i ömt samspel. Frågan är hur länge ”vi är bara vänner”-spelet med omvärlden kommer att hålla.
RELATIONER

Hon är sexigast i Hollywood.

En farlig kvinna, som förför män på löpande band.

Senaste erövringen är Brad Pitt - som hon nu visar sig öppet med.

Båda är sexigast i världen.

Båda gör heta filmsexscener mot varandra i junifilmen Mr & Mrs Smith. Han nyseparerad, hon übercool ensamstående mamma.

Inte undra på att Hollywood skvallrar - allt medan de båda fixstjärnorna skakar på huvudena.

– Jag skulle aldrig vara ihop med en gift man, säger Angelina Jolie.

– Storyn är fullständigt osann, låter Brad Pitt hälsa genom sin taleskvinna.

Men faktum kvarstår. Efter avslutad inspelning av nya storfilmen tog de två huvudrollsinnehavarna in på lyxsviten på lyx-hotellet Le Meridien i Palm Springs som ett gift par under täcknamnen Jasmine och Bryce Pilaf. Räkna med att höra namnen Jolie och Pitt i samma mening under resten av våren och sommaren - kanske till och med resten av livet.

Kräver modig man

Men hey Brad, det krävs mod för att vara tillsammans med ”the sexiest woman alive” (Angelina-rubrik enligt den amerikanska trendtidningen Esquire), runt tjejen det alltid blåst rykten i stormstyrka kring.

Hon har erkänt att hon har provat tunga droger. Skurit sig själv. Fajtats öppet med sin kände pappa. Haft erotiska blodseanser och varit på väg att hyra in en torped för att mörda sig själv.

Inte undra på att rubrikförfattarna älskar Angelina Jolie.

När hon kysste sin bror James på en gala blev de anklagade för att ha ett incestuöst förhållande - men samtidigt har miss Jolie på ett graciöst och smart sätt lyckats hålla sig undan det trashiga skandalträsket.

För samtidigt som hon öppenhjärtigt berättar om sina udda böjelser blir hon FN-ambassadör och skänker många egna miljoner till sjukhus och skolor i tredje världen.

Det är inte populärt hos alla.

– Jag har mordhotats för mitt ställningstagande, både jag och min son Maddox. Men jag kan inte låta bli att hjälpa andra för att skydda min son, sa Angelina Jolie i en öppenhjärtig intervju med Aftonbladets Magnus Sundholm tidigare i år.

Tänder på kvinnor

För även om hon tillhör paparazzifotografernas favoritvillebråd vågar hon öppna sig om sexualitet, våld och erotik – till skön skillnad från andra tillknäppta Hollywoodkändisar.

– Jag tycker att kvinnor är sexiga. Jag har älskat kvinnor hela mitt liv och har också legat med dem. Jag älskar män också och det känns inte konstigt för mig, berättade Angelina för Aftonbladet.

För henne är sex inget hysch-hysch. Angelina säger på ett självklart sätt att hon är ensamstående mamma – men också en kvinna som längtar efter närhet på samma gång. Visst letar hon en pappa till sina adopterade söner Maddox och Gleb, men säger själv att hon inte har någon brådska.

– Jag har två älskare. Vi träffas i en timme eller två, sedan går jag hem till Maddox. Om inte mannen vill vara pappa till min son vill jag inte ha ett fast förhållande. Därför har jag skyddat sex och hälsosamma relationer med personer jag tycker om, berättade Angelina för Aftonbladets Magnus Sundholm.

Och hon hanterar sina älskare med stil.

– En av dem jag är med nu har jag varit med i två år och vi pratar om livet, om politik, byter böcker med varandra och är bästa vänner. Så länge man inte är gift och inte faller för någon tror jag att man kan ha ett sådant förhållande med någon – man eller kvinna – så länge man lever, säger hon i samma intervju.

Frågan är vad Brad Pitt tycker om Angelinas älskare. Kanske är han en av dem - och kanske har de ett extremt öppet förhållande.

Angelina Jolie Voight är uppvuxen omsluten av stjärnglans.

Hon lärde sig gå i Hollywoods skådespelarkvarter, där hennes far Jon Voight gjorde karriär med filmer som "The Champ" och "Runaway Train".

Det blev teaterlektioner på Lee Strasbergs teaterskola i New York. Många minns Angelina i musikvideor signerade Meatloaf och Lenny Kravitz, men det var i den starka filmen ”Girl, Interrupted” som Angelina Jolie blev Oscarsvinnare och karriären brakade igång.

Rubrikerna lät inte vänta på sig. 2001 avslöjade Angelina för magasinet Rolling Stone att hon hyrde en torped för att låta mörda sig själv under tonårstidens depressionsattacker.

– Men torpeden var väldigt snäll, han rådde mig att tänka över saken någon månad. Efter den månaden ändrades en massa saker i mitt liv och jag avbeställde torpeden, sa Angelina till Rolling Stone.

I samma veva hände mycket i tonårsrebelliga Angelinas liv. Hon bröt med sin kände far och bytte efternamn.

– När man är ny som skådespelare vill man inte börja med att skaffa sig fiender genom att man har ett känt efternamn, har hon sagt.

– Dessutom ville en massa folk ha tag i pappa genom mig och det tyckte jag inte om.

Envisa kärleksrykten

I dag tar hon ut sin överskottsenergi på adrenalinkickande fritidsintressen och farliga roller. Hon blev actionhjältinnan Lara Croft genom att träna kampsport i timmar varje dag. Dessutom har hon ett eget flygcertifikat.

Med sina farliga kurvor och sin daldjupa röst har Angelina Jolie alltid dragit till sig envisa kärleksrykten. Det har målats hjärtan mellan henne och kända män som Oliver Stone och Colin Farrell, men den stora kärleksspotlighten började lysa över Angelina när hon växlade ringar med skådespelaren Billy Bob Thornton år 2000.

Med nästan 20 års åldersskillnad hamnade äktenskapet i skvallerkolumnerna från första kyssen, och relationen innehöll tre år av glödande passion.

Angelina tatuerade in Billy Bobs namn på armen och de väckte uppmärksamhet när de förnyade sina vigsellöften genom att skära sig själva och suga ut varandras blod. Billy Bob Thornton var med när Angelina hämtade hem adoptivsonen Maddox från Kambodja, men mest stöd säger sig den nyblivna mamman ha fått från sin egen mor, skådespelerskan Marcheline Bertrand.

– Jag har tackat henne upprepade gånger för allt hon gjort för mig. Ärligt talat fattar jag inte hur hon har stått ut.

Nyligen kom minstingen Gleb hem från Ryssland, men Angelina är bekymrad över att hon inte kan rädda alla barn.

– Vem bryr sig om barnen? Jag kommer hem efter att ha försökt få världen att förstå dessa barns situation och ser omslagen på veckotidningarna handla om vem jag dejtar. Hur kan det vara intressant?

Men med Hollywoods mest udda böjelser och sin frispråkighet är det svårt att undvika världens nyfikenhet.

Stormen kring Angelina Jolie lär inte mojna på länge än.

Angelina Jolie Voight

5 män i Angelinas liv

Pappa Jon Voight

Exmake 1: Jonny Lee Miller

Exmake 2: Billy Bob Thornton

Adoptivsönerna Maddox och Gleb

Caroline Engvall ([email protected])