– Jennifer Lopez är en idiot

Pamela Anderson ger Jennifer Lopez på pälsen – för pälsen

RELATIONER

Pamela Anderson har länge propagerat mot användandet av päls.

Jennifer Lopez klär sig mer än gärna i just päls.

– Lopez är en idiot som gör mig illamående, säger en upprörd Anderson.

Foto: AP/Jerker Ivarsson
Jennifer Lopez, t h, har syns gärna och ofta i förd päls, vilket får Pamela Anderson att bli "illamående".

Det är i sin stående krönika i tidningen Jane som Pamela Anderson sjunger ut. Tv-stjärnan har i många år varit taleskvinna för PETA (People for ethical treatment of animals), och hennes engagemang i djurrättsfrågor är väl känd. I sin spalt skriver hon bland annat: ”Människor som går klädda i päls luktar som våta byrackor, och ser feta och svullna ut. De framstår också som omoderna och omedvetna. Varje säsong försöker pälsindustrin säga att päls är inne igen, och ger gratis pälsar till idioter som Jennifer Lopez och P. Diddy. Det gör mig illamående”.

Uppblåsbar bäver

Lopez har också direkta aktioner att vänta. I slutet av april ska superstjärnan lansera sin nya film ”Monster-in law”, och då kommer demonstranterna att vara på plats, lovar PETA.

– När hon besöker Jay Lenos tv-show den 29 april kommer vi att vänta utanför med en gigantisk uppblås bäver och plakat. Samma kväll, när hon ska på filmens premiär, kommer vi att finnas på plats med plakat som det står ”Monster-in-fur” på, säger Dan Mathews, PETA:s vice ordförande, till New York Post.

Anna Andersson