Startsidan / Wendela

Pumpa rumpan

Få Jennifer Lopez snygga skinkor - med vadd i trosan

Jennifer Lopez rumpa gör succé - både som äkta vara och uppstoppad fejktrosa.

-Man behöver inte operera sig för att få snygg stjärt, säger Angela Weber, butiksägare.

BULLIG BAKDEL Bodil Johansson i den vadderade trosan:   BULLIG BAKDEL Bodil Johansson i den vadderade trosan: "Det får ju stjärten att puta ut." Foto: JERKER IVARSSON

Den amerikanska sångerskan Jennifer Lopez är en av vår tids megastjärnor. Hennes berömda bakdel är en förebild för miljontals kvinnor.

Extra volym

Det senaste i jakten på den perfekta kroppen är vadderade trosor för att ge skinkorna den där extra "J Lo"-volymen.

-Trosorna går åt som smör i solsken. Jag har sålt underkläder i 20 år och har aldrig varit med om liknande, säger Angela Weber, ägare till underklädesbutiken Victor & Victoria i Stockholm.

En femhundring får man hosta upp för bakdelen alla vill ha. Men i jämförelse med en vända hos plastikkirurgen är det onekligen rena fyndet.

Karin Johannisson är idéhistoriker och har forskat kring synen på kvinnokroppen i olika tider.

"Fylligare ideal"

-I perioder när kvinnor skulle ut på arbetsmarknaden har idealet varit magert och platt. I perioder när samhället efterfrågat fler barn har idealen varit fylligare, säger hon.

Dagens kvinnoideal är väldigt motsägelsefullt. Kvinnor ska både vara smala med "manligt" hårda muskler och ha stora bröst och fyllig bakdel. Något som i praktiken är svårt att uppnå.

-Det är möjligt att man kan placera in ett sådant här plagg i det sammanhanget. Kvinnor har i alla tider stoppat upp och snört åt för att passa idealen, säger Karin Johannisson.

Katarina Sternudd
BULLIG BAKDEL Bodil Johansson i den vadderade trosan:   BULLIG BAKDEL Bodil Johansson i den vadderade trosan: "Det får ju stjärten att puta ut." Foto: JERKER IVARSSON

    Den ska ge dig bakdelen alla vill ha. Men går det att

röra sig, och hur sitter kläderna med en vadderad trosa?

Aftonbladet lät varupresentatören Bodil Johansson, 25, sätta plus.

Design:

-Det måste vara kraftig nylon och en viss bredd för att de ska sitta bra. Tur att jag slapp de hudfärgade.

Bekvämlighet:

-Trosorna är stadiga ungefär som en gördel. Det går att ha jeans precis som vanligt. När man sitter känns det som att ha en kudde under rumpan, riktigt skönt.

Funktion: ?

-Det får ju stjärten att puta ut. Snyggt i tajta modeller, både byxor och kjol. Men i en vid kjol ser det ut som om man har klistrat fast en stor kudde där bak.

Senaste TV-klippen
Följ wendela
Om Aftonbladet