”Mamma brukar vara pinsam hela tiden”

Olivia om Tintin

RELATIONER

Allzmäktiga Anderzons: Kim, Tintin och Olivia

Foto: Börje Thuresson

Hur är din mamma?

Tintin: Min mamma lever sitt liv precis som hon vill. Hon är verkligen en ”doer”. Hon har aldrig tyckt synd om sig själv eller varit martyr. Man kan lita på henne.

Olivia: Ibland kan min mamma vara för snäll. Jag tycker inte att hon har varit sträng när jag var liten. Det är både bra och dåligt. Eftersom jag inte vill diska, så kanske jag hade lärt mig att göra det om hon hade varit strängare till exempel.

Tintin: När du kommer hem från dina kompisar brukar du säga att deras föräldrar är så himla stränga. Och så ryser du lite lätt och tycker att det är jätteskönt att jag inte är sådan.

Olivia: Det är bra att du är snäll. Men lite för snäll ibland...

Tintin: En mes? (Skratt.) Det har jag väl tagit med mig från Kim, att jag inte styr och ställer.

Vad vill du göra när du blir stor?

Olivia: Jag har faktiskt ingen aning. Sminkör kanske. Jag vill mest göra något som man tjänar bra på.

När är din mamma pinsam?

Tintin: Oj, oj, oj Olivia. Nu kan du ösa på! (Skratt.) När jag var yngre tyckte jag att Kim var pinsam när hon tog med sig hela Pistolteatern på mina skolavslutningar. Det var ett helt gäng flummiga hippisar som bara satt och skrattade jättehögt där i aulan. Man kan ju tycka att det här expressiva i hennes personlighet kan vara pinsamt. När du pratar jättehögt med hela din skådespelarröst i mobilen när vi är ute....

Kim: Jag är ju väldigt VÄLARTIKULERAD och pratar väldigt HÖGT! (Skratt.)

Olivia: Min mamma brukar vara pinsam hela tiden. Utom när vi är hemma.

Tintin: (Skrattar tills hon kiknar.) Hela tiden!

När är mamma bäst?

Olivia: Hon är inte otrevlig när kompisar kommer hem. Mamma är glad och trevlig och pratar med mina kompisar.

Tintin: Kim är bra för det mesta. Hon är väldigt positiv. Händer något negativt så rinner det av henne. Hon är bra på att vända nederlag till medgång och har en väldigt stark drivkraft.

Kim: Och vad brukar jag göra för er?

(Tystnad.)

Kim: Jag brukar ordna födelsedagskalas, ordnar resor...

Tintin: Ja. Hon är väldigt generös.

Hur känns det att ha en känd mamma?

Tintin: Jag växte inte upp med en ”känd” mamma. Jag växte upp med en hippiemamma. Det var inte kändis på det sättet. Nu är det mest att man får små hälsningar till sin mamma, när man är ute på stan.

Kim: Är det besvärande?

Tintin: (Rycker på axlarna.) Nä, tycker jag inte.

Kim: Vi är ju så otroligt lika, Tintin och jag. Jag är otroligt stolt över att ha en dotter som gör samma sak som jag. Och att hon är erkänd – och begåvad, fantastisk och underbar. Jag är så lycklig över att hon vill gå i samma fotspår.

Olivia: Jag tycker inte att det är speciellt ovanligt att ha en känd mamma. Det känns jättevanligt. Skillnaden är väl att vi får inbjudningar till premiärer och sådant. När jag var liten var mamma med i filmer, och det var väldigt roligt att följa med på inspelningar. Det var roligt när du var med i ”OP:7” på tv. Då hade de jättehögar med vaniljkakor på inspelningsplatsen som man fick ta massor av.

Berätta ett minne som ni har tillsammans ni tre.

Olivia: Ibland reser vi bort tillsammans allihop. Jag tyckte om när vi var i Marocko.

Kim: Just det, vi firade jul i Marrakech...

Olivia: Det jag kommer ihåg var att det hängde stora röda tyger i taket på hotellet, och kockarna som stod och stekte pannkakor till frukost.

Tintin: Det var mysigt.

Kim: Sedan blev alla magsjuka och kräktes i tre dar...

Allzmäktiga Anderzons

Ulrika Svensson