”Jag har levt i celibat i fyra år”

Nu talar Kirstie Alley i ”Fat Actress” ut om sin fetma

RELATIONER

Hon är fet, frånskild och såg länge ut att gå en dyster framtid till mötes.

Men nu gör amerikanska skådespelerskan Kirstie Alley comeback med reality-komedin ”Fat Actress”.

Och har på två månader tappat 15 kilo.

– Jag har inte gått ner i vikt för att få roller som jag inte kunde få som fet, utan för att jag mår bättre av det, säger Kirstie Alley i en intervju till danska BT.

Foto: AP
Kirstie Alley kämpar mot fetman och söker jobb i "Fat Actress".

I ”Fat Actress”, som kanal 5 precis börjat visa, spelar Kirstie Alley, 54, en överdriven version av sig själv. Med humor och ironi ger hon tittarna en inblick i kampen mot övervikten.

Kirsty Alley gjorde sig framför allt känd under 90-talet när hon spelade mot John Travollta i ”Titta han snackar"-filmerna.

I ”Fat Actress” skildras Alleys försök att tappa kilon samtidigt som hon söker efter både arbete och den sanna kärleken i ett kallt, hänsynsöst och fördömande Hollywood.

Blev fet under julen

I danska BT berättar skådespelerskan hur hon gick från eftertraktad Hollywood-stjärna och sex-symbol till arbetslös och fet.

Det hela startade med ett julfirande. Kirstie hade precis blivit arbetslös, skickat barnen till deras pappa i Los Angeles och själv åkt hem till familjen i Kansas. Julens alla läckerheter i form av fet mat och godis blev för mycket för Kirstie, som frossade i choklad, munkar och söta drycker i två veckor.

– Den julorgien lade grunden till min fetma. De följande månaderna blev jag på rekordtid stor som en ballong. Sen blev jag förstasidesstoff på samtliga amerikanska skvallerblaskor, säger hon.

Redan succé

Men nu gör hon comeback i en egen tv-serie vars stil beskrivs som en blandning av ”The Osbournes" och "Seinfeld".

”Fat Acterss” har redan blivit en succé i USA, så pass att den första säsongen ges ut på DVD – sex månader tidigare än planerat.

Med anledning av sin nyfunna framgång och självtillit har Kirstie satt upp ett mål: att få ha sex inom två år.

– Jag har levt i celibat i fyra år. Och jag kan gott tänka mig lite sex.

Ska ge ut självbiografi

Och såpan har fått Kirste att gå ner i vikt.

På två månader hon tappat 15 kilo och är nu nere på 85.

Men Alley tror inte att serien blivit populär på grund av hennes viktproblem.

– Nej, serien är ingen succé för att hon är fet, utan för att hon är så rolig, säger Kirstie Alley om sin roll.

I samband med serien ska amerikanskan ge ut en självbiografi. Boken är fylld av både djupsinniga, tragiska, överdrivna, men underhållande iakttagelser.

– Varför gifte jag mig inte med John Travolta? Och varför prövar jag inte att få ihop det med honom nu? filosoferar Kirstie på en av sidorna.

Men hon ger själv svaret under intervjun:

– Både John och hans fru Kelly hör till mina bästa vänner och har stöttat mig konstant. Jag skulle göra vad som helst för dem.

Alexandra Ramnewall

ARTIKELN HANDLAR OM