La Dolce Vita?

RELATIONER

HD-domen är en rest av den svarta pedagogiken! Jag menar nu den nyss avkunnade domen som säger att barn inte kan betrakas som brottsoffer när de sett sin mamma misshandlas av pappan i åratal. Det handlar om tre pojkar som sett sin mamma ligga blodig på golvet igen och igen.

Det här inger mig verkligen en känsla av förtvivlan. Det är tragiskt att justieminister Thomas Bodström klär ut sig i blond peruk och sjunger ”La Dolce Vita” på socialdemokraternas kongressparty i samma veva. Jag missunnar inte Bodström lite roligheter, men jag hoppas, ministern, att man inte måste åka till Rom och kasta en önskepeng i Fontana di Trevi för att få se ordentliga ansträngningar och en starkt uttryckt vilja att ändra rättsväsendets urtida syn i den här frågan.

Gör något!

Veckans man: Harry Potter

Ja, man och man. Men Harry Potter, eller Daniel Radcliffe som den glasögonprydde magikern heter i verkliga livet, han blir bara större och större. Som tjuren Ferdinand ungefär. Min åttaåriga dotter som älskar Harry Potter och brukar säga att han kommer på nätterna och tar henne med sig på sin kvast, klagade häromdagen och sa att hon inte visste om hon vill se den nya Potter-filmen som kommer till jul, Den flammande bägaren. ”Harry har blivit så stor, han var mycket bättre i första filmen, när han var som jag”, sa hon. Jag vågade inte knysta om det senaste, att Harry/Daniel 16 år, blivit ihop med en hårfrisörska som är 23. Min dotter skulle inte förlåta Harry, sin själsfrände. Hon skulle kanske sudda ut blixten som hon har målad i pannan, men förresten det gör hon nog aldrig ändå. Livet är inte enkelt, eller kärleken för den delen. Även Harry Potter blir man. Vad ska man säga: lycka tilll Harry, ta din kvast och flyg.

ARTIKELN HANDLAR OM