”Jag såg in i hans ögon och föll pladask”

Linda Rosing om nya kärleken Mikael Westerlund

Foto: Andrea Björsell
Kärlek vid första ögonkastet kärlek vid första ögonkastet. Linda och Mikael träffades på jobbet – båda är pokerspelare. ”Linda är en begåvad spelare med stor potential”, säger Mikael.
RELATIONER

Hon är kär och riktigt busigt blixtförälskad. Linda Rosing säger sig ha hittat rätt – igen.

– Jag föll direkt när jag såg in i Mickes häftiga ögon. Han har sånt sug i blicken!

Foto: Andrea Björsell
Magkänsla ”Det känns bra i magen med Mikael”, säger Linda Rosing.

Årets kändisskilsmässa blev ett faktum innan bröllopet hann stånda. Förra veckan briserade bomben om att Sveriges mest kända doku-drottning, Linda Rosing, separerat från sin Fadde Darwich, Sveriges mest kända dörrvakt.

Och vi blev alla som fågelholkar i nunorna.

För vad hände med sagobröllopet, kamelerna och den exotiska klänningen?

Borta, gone, disparu.

– Jag förstår att det ser konstigt ut, säger Linda och fortsätter:

– Mina nära och kära vet att jag inte mått bra på väldigt länge. För dem kommer det inte som en överraskning.

Att hon mår extrembra, just nu, denna sekund i Royal Vikings hotellsvit, går inte att ta miste på. Hon sitter nära, nära sin nye man. Mikaels hand på Lindas lår, hennes huvud vilande mot hans axel. De fnittrar, nojsar och pussas. Oavbrutet.

Visste jag inte bättre skulle jag gissa att turturduvorna känt varandra minst ett par år. De utstrålar trygghet, vänskap och partnerskap. Men sanningen är att Linda Rosings nya kärlek, göteborgaren Mikael Westerlund, klev in i hennes liv för några få dagar sedan, kort efter att separationen från Fadde blev offentlig.

Han är professionell pokerspelare i världsklass och, liksom Linda, ett av spelsajten Redbets ansikten utåt. Och det var just i pokersammanhang de två först träffades.

– Det enda jag visste om Linda var att hon varit med i ”Big Brother” och kunde spela poker. Men så fort jag träffade henne förstod jag att hon var en supergo tjej.

Linda beskriver mötet som ”kärlek vid första ögonkastet”.

– Jag såg in i hans ögon och föll pladask. Jag är heltorsk på vackra ögon, säger hon.

Förutom att Mikael har sug i blicken, är han fyrabarnsfar och – som en av världens mest framgångsrika pokerspelare – superhet i gamblerparadiset USA. Nyligen erbjöds han en roll i en Hollywoodfilm med storheter som James Wood och Tobey Maguire i rollistan.

– Jag ska spela ett europeiskt pokerproffs, säger Mikael.

Inspelningarna beräknas komma igång i februari, vilket passar paret Rosing-Westerlund som handsken. I början av december ska de båda delta i en stor pokerturnering i Las Vegas, efter nyår väntar Bahamas.

Vilka framtidsplaner har ni? När flyttar ni ihop?

– Allt är så färskt, säger Linda. Vi får ta en dag i taget. Mikael bor i Göteborg och jag här, vi får försöka lösa det. Men jag ser det här som en ny början på mitt liv. Nu ska jag satsa på mig själv, på att må bra.

Återigen?

– Ja, jag vet... jag säger det varje gång. Men det känns bra i magen med Mikael.

På vilket sätt är han annorlunda än andra kärlekar?

– Vi skrattar och har så roligt ihop. Jag vågar vara mig själv. Jag känner att jag kan säga precis vad som helst till honom utan att han dömer mig.

Du då Mikael, vad är det hos Linda som är så speciellt?

– Att hon är snygg är ju uppenbart, men för mig är inte utseendet det viktigaste. Det viktigaste för mig i ett förhållande är att man mår bra ihop. Jag vill kunna gå och lägga mig på kvällen och se fram emot nästa dag. Och det gör jag med Linda.

Linda Rosings stormiga liv

Erika Scott