- Jag är ingen bimbo, Bingo

Nu stämmer modellen fotografen Bingo Rimér

1 av 2
Här är Anledningen Clara Holmström uppskattade inte uppmärksamheten.
RELATIONER

Fotomodellen Clara Holmström fick en chock när hon öppnade senaste numret av tidningen Moore.

– Jag framställs som om jag inte fattar någonting alls, säger hon.

Nu stämmer hon kändisfotografen Bingo Rimér.

Clara Holmström, 22, var omslagsflicka i decembernumret av Moore, en ”lättklädd” tidning som riktar sig till unga män. För att ställa upp på bilderna krävde hon kontroll över framtida publiceringar. Något som också skrevs in i hennes kontrakt med tidningens ansvarige utgivare, fotografen Bingo Rimér, 30.

”Elaka texter”

Därför blev hon både förvånad och arg när hon köpte senaste numret av Moore. I en kort notistext beskrivs bland annat hur hon sätter sig i knät på en äldre man och dricker sprit.

– De har använt bilderna igen i ett sammanhang som jag inte har godkänt. Texterna är inte snälla och jag blir irriterad över att de trodde att jag inte skulle bry mig, säger hon.

Clara Holmström kräver i sin stämningsansökan 150000 kronor i ersättning för kontraktsbrott av Bingo Rimér. Kravet gäller också en publicering i decembernumret av tidningen Paus, där Bingo Rimér är kreativ chef.

Bingo Rimér säger sig ha svårt att förstå Clara Holmströms kraftiga reaktion. Den rått skämtsamma tonen är typisk för tidningen Moore och borde alltså inte komma som en överraskning för fotomodellen.

– Vi driver framförallt med oss själva. I texten framgår det att Clara nobbar vårt sunkiga erbjudande om öl för ett bättre alternativ, säger Bingo Rimér.

Firade Bingo

Bara någon vecka innan stämningsansökan lämnades in deltog även Clara Holmström och hennes pojkvän Patrik Martinsson på Bingo Rimérs privata 30-årsfest på innestället Sturecompagniet i Stockholm.

– Med tanke på omständigheterna så verkar det ju lite konstigt. Men jag är mån om att ha en god relation med modellerna och hoppas att vi kan hitta en lösning på det här, säger Bingo Rimér.

Katarina Sternudd