Bimbo-bråk på Moore

RELATIONER

22-åriga Clara Holmström stämmer Bingo Rimér, fotograf och redaktör för herrtidningen Moore, för att han återanvänt utviksbilder på henne med en nedsättande bildtext till. Det vore förmätet av mig att trycka till en tjej som kunde vara min dotter (jag har en son på 20). Jag säger bara att den där lilla fåniga texten, ja visst är den nedsättande och taskig, men med en annan bild på Clara kanske den inte hade haft samma effekt? Det är aldrig för sent med ett uppvaknande.

Upp ur sandlådan, vänsterpartiet

I morgon är det dags för kongress för vänsterpartiet. Det som är kvar av det efter alla stridigheter och fraktionsbildningar vill säga. Ja, lite mer än Fi är det kvar. Man får vara glad för det. Ibland blir jag oroad över att jag alltid tycks gilla de partier bäst där det är mest bråk och slitningar. Det finns en historia inte bara av svårigheter hur man ska förhålla sig österut utan även hur man ska förhålla sig till varann i vänsterpartiet, tycks det. Ibland har det verkat som om det vänsterpartiet behöver mest är en bra gruppterapeut för att få slut på mobbingkulturen. Håll ihop nu om det som är viktigt, visa att det finns en politisk vilja att se och göra något nåt kopplingarna mellan olika förtryckande mönster i samhället, ta strid mot både den patriarkala maktstrukturen och den kapitalistiska, vilket ingen annan gör.

Veckans man: Tom Jones

Det är inte på alla konserter det yr trosor över publikhavet men på Tom Jones konserter gör de det. Och då har han ändå hunnit bli 65, tjuren från Wales med sina hitar Delilah, Sexbomb och It's not unusual. Still going strong kan man säga och nu ska han visst bli adlad av drottning Elizabeth också. Sir Tom... det låter inte så tokigt faktiskt. Jag blir på riktigt gott humör när jag tänker på denne adelsman med Las Vegas-stuk, med sin ständiga ofernissade nybyggarentusiasm och massor av brunstiga bröstoner. Tom Jones med för mycket solbränna, uppknäppt skjorta, hårigt bröst och feta

guldlänkar, han är för gammal, för obantad, inte ett dugg sofistikerad. Så fel och så rätt, i den smala, glatta ytans tid, killen har väl aldrig ens hört talas om GI-metoden och skulle nog inte hamna på Kate Moss lista.

Åsa Mattsson ([email protected])