Linda Rosing – snart buddhistmunk?

RELATIONER

Om jag ska tippa något om den nya sexdokusåpan ”Sex Inspectors” i TV4, där vanliga par har samlag inför kameran (programmet är nödtortigt förklätt i terapeutisk skepnad genom att två sexterapeuter ger instruktioner till paren), så är det att buddhismen kommer att komma stort i år. Inte bara Linda Rosing kommer att tröttna på kroppen och se den som ett tomt skal som vi har bökat nog med för nu, och sitta på en matta och meditera. Jag tror dessutom att Linda klär i buddhistfärgen orange. Och så går vi hela varvet runt och snart kommer Linda Rosing i den nya buddistmunk-såpan...

Världens bästa Karlsson...

Apropå såpor. Börje Ahlstedt är ju en favorit för mig (se nedan), inte minst är han lik min egen pappa. I gårdagens avsnitt av Stjärnorna på slottet insåg jag ju dessutom att det inte bara är Börje som varit Karlsson på taket. Det har Peter Harrysson också. Kampen på slottet handlar alltså inte i första hand om vem som är herre på täppan utan om vem som är mest Karlsson på taket?

Veckans man: Börje Ahlstedt

Det är ett himla liv om hur elak och hemsk Börje Ahlstedt är i lyx-dokusåpan ”Stjärnorna på slottet” (idag måndag sänds förresten fjärde delen). De andra fyra, Mona Malm, Sven-Bertil Taube, Peter Harrysson och Maud Adams, sägs må dåligt och ha velat avbryta inspelningarna. Det har varit krissamtal både här och där.

Jag häpnar över mesigheten. Varför tillåter de Börje Ahlstedt att härja runt och förvandlas till denna saboterande gnällpatriark, vad är de så rädda för? De är ju fyra stycken, i nästan samma ålder och alla med tunga skådespelarerfarenheter. Kom igen nu Mona, Sven-Bertil, Maud och Peter. Ni påminner mig om scenen i filmen Fight Club där Brad Pitt och hans vänner förgäves försöker mucka gräl med andra män, som gör vad som helst för att undvika konfrontation. Konflikträdslan präglar Stjärnorna på slottet, och hela samhället. Det är ju bara då Börje kan blåsa upp sig, i ensamt (tragiskt faktiskt) majestät. Säg emot!

En annan sak jag tänker på är att Börje Ahlstedt är rösten till den tecknade Karlsson på taket, väldens bästa filurare. Ni andra kanske kunde sticka ett pekfinger i magen på honom, så luften pyser ut lite. Prova. Annars tar han alla de största kolorna.

Åsa Mattsson ([email protected])