Anna – vår nya riksdansös

RELATIONER

Precis som så många andra blev jag glad över att se Anna Book dansa i ”Let's dance”, och dessutom få högst betyg av domarna. Anna har kommit en lång väg från ”ABC”, här fixade hon hela alfabetet!

Annars brukar jag reagera mot att vi mer spetiga typer kan känna en sorts omvänd mobbing när det gäller latinamerikansk dans. Jag har personligen känt mig mer än borta när jag har varit på salsaklubbar med en massa svettiga karlar som jag har tyckt hetsar kvinnor att gå upp på borden och skaka loss... Den typen av miljö gör mig oftast stelare än en fiskpinne. Att vara tunn och eterisk är liksom inte grejen, man har inte lika mycket att skaka på. Men det är väl bara rättvist.

Veckans man: Conan O'Brien

Båda har ljusrött hår, blek hy, tättsittande ögon, väldigt smal näsa och en rejäl haka. Det sägs ofta att man väljer en partner som är lik en själv. Och vem vet hur det till slut går mellan sittande finska presidenten Tarja Halonen och amerikanske talkshowvärden Conan O'Brien? Alla som sett hans show vet att han är lite småbesatt av sin likhet med Halonen och nu stödjer han henne i presidentvalet också. Finland hade presidentval i helgen och Tarja Halonen vann igår, men måste gå en andra rond, mot konservativa Samlingspartiets kandidat Sauli Niinistö. Jag tror att Tarja vinner; jag menar hur kan man förlora när Conan O'Brien kampanjar står som en riddare med välsmort munläder vid ens sida: ”Varför stödjer jag Tarja Halonen? Därför att hon har allt: en dynamisk personlighet, en snabb tanke och viktigast av allt – mitt utseende”.

Enligt tv-bolaget NBC planerar Conan O'Brien att besöka Finland i februari. Det tycker jag absolut att du ska, Conan. (Och alla kvinnor som i denna stund planerar en plastikoperation: tänk inte så mycket på det där med stora bröst och grodläppar, visa en bild för kirurgen av hur killen ser ut istället...)

Åsa Mattsson ([email protected])