Kanske spela i burka killar?

RELATIONER

Trots den ”5000-åriga traditionen” som fotbollsförbundets assisterande förbundskapten Roland Andersson lagt sig bugande inför, så har tydligen det saudiska fotbollsförbundet tagit visst intryck av att några ändå orkade bråka. Nu släpps tydligen både svenska kvinnor och saudiska in på Pirins Faisal-stadion ikväll. Det är ett litet steg, icke att förakta, men jag tycker egentligen att de svenska fotbollsspelarna borde spela i burka. Det vore en feministisk aktion värd namnet. Eller vad tycker du Roland?

Veckans man: Conan O'Brien

Båda har ljusrött hår, blek hy, tättsittande ögon, väldigt smal näsa och en rejäl haka. Det sägs ofta att man väljer en partner som är lik en själv. Och vem vet hur det till slut går mellan sittande finska presidenten Tarja Halonen och amerikanske talkshowvärden Conan O'Brien? Alla som sett hans show vet att han är lite småbesatt av sin likhet med Halonen och nu stödjer han henne i presidentvalet också. Finland hade presidentval i helgen och Tarja Halonen vann igår, men måste gå en andra rond, mot konservativa Samlingspartiets kandidat Sauli Niinistö. Jag tror att Tarja vinner; jag menar hur kan man förlora när Conan O'Brien kampanjar står som en riddare med välsmort munläder vid ens sida: ”Varför stödjer jag Tarja Halonen? Därför att hon har allt: en dynamisk personlighet, en snabb tanke och viktigast av allt – mitt utseende”.

Enligt tv-bolaget NBC planerar Conan O'Brien att besöka Finland i februari. Det tycker jag absolut att du ska, Conan. (Och alla kvinnor som i denna stund planerar en plastikoperation: tänk inte så mycket på det där med stora bröst och grodläppar, visa en bild för kirurgen av hur killen ser ut istället...)

Åsa Mattsson ([email protected])