Sura häxor vs gnälliga tjejer?

Bygg över generationsklyftan på jobbet

RELATIONER

Äldre kvinnor är betonghäckar som bara väntar på pensionen. Yngre kvinnor är bortskämda gnällspikar. Tonen kan vara allt annat än systerlig mellan 40- och 70-talistkollegorna.

– Kvinnor konkurrerar minst lika hårt som män, säger Nina Jansdotter.

Foto: Johan Paulin/SVT
I ”Kronprinsessan” tar den erfarna Elisabeth Meyer (Suzanne Reuter) Charlotte Ekeblad (Alexandra Rapaport) under sina vingars skugga.

I en perfekt värld håller kvinnor i karriären ihop och stöttar sina medsystrar. Men i verkligheten är det ofta precis tvärtom. Med tjuvnyp och härskarmetoder håller de varandra på mattan.

– Det här är ett tabuämne. Många har bilden av kvinnor som varma och omvårdande. Men de kan konkurrera minst lika hårt som män.

Dålig förståelse

Det kan vara särskilt svårt när generationsglappet är stort.

– Många 40-talistkvinnor har dålig förståelse när 30-åriga kollegor går in i väggen, säger karriärcoachen Nina Jansdotter. Visserligen har många själva blivit utbrända efter 50, men de kan ändå inte förstå varför någon klappar ihop efter bara ett par år i branschen klappar ihop. Istället för uppbackning får de unga tjejerna höra kommentarer som ”Jag förstår inte varför du klagar. När jag var i din ålder jobbade jag både dag och natt.”.

Olika syn på karriären

70-talisterna har å sin sida svårt att se den kompetens som de äldre kollegorna faktiskt sitter på.

– De här kvinnorna ska ha en stor eloge. 40-talistkvinnorna är den första generationen kvinnor som faktiskt har yrkesarbetat i stor utsträckning. De har verkligen fått kämpa för sina positioner.

En vanlig anledning till att det skär sig mellan kollegor i olika åldrar är den skilda synen på karriär. Yngre kvinnor betonar att kompetens är viktigare än antal år man har jobbat. De tycker att det är helt okej att begära högre lön och högre befattningar än de som har varit på samma företag i 30 år. Äldre kvinnor har ofta en mer traditionell syn på karriär – man ska långsamt klättra upp för en förutbestämd karriärstege.

– I det läget förstår man hur laddat och bittert det blir när en ung ”snärta” med bara ett par års arbetslivserfarenhet blir chef.

Mentorsystem

Det vanligaste sättet att motarbeta yngre chefer är att avfärda deras åsikter och visioner.

– Många svarar bara med en klapp på axeln och repliker i stil med ”Jaja. Det är en fin idé, men det går aldrig. Det där prövade vi redan på 80-talet.”.

Nina Jansdotter förordar mentorsystem för att överbrygga klyftorna.

– Det är jättebra med en lugn och erfaren 40-talist som kan lotsa nyanställda genom de första åren. Genom mentorskap får man känna sig behövd och kunnig istället för förbisprungen. Genom att en yngre kollega ställer massa frågor har mentorn en möjlighet att blicka tillbaks på sin yrkeskarriär och inse att hon besitter mycket kunskap. 40-talistkvinnorna har inte stretat förgäves.

40-talisten: seg och tålmodig

En kvinnlig 40-talist har ofta fått jobba i hård motvind.

kända 40-talister Sångerskan Lill Lindfors, tidningsdrottningen Amelia Adamo och Anitra Steen, vd för Systembolaget.

70-talisten: Allt måste hända nu

70-talisten är otålig och vill ha allt samtidigt – karriär, familj, kvalitetstid med vänner.

Kända 70-talister Sångerskan Marit Bergman, Cristina Stenbeck, styrelseledamot i Invik och vice vd för Metro, och Alice Bah, generaldirektör för Rättvisemärkt.

”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra.” Det var Madeleine Albright, tidigare USA:s utrikesminister, som myntade detta och hon har citerats bland annat i ”Kronprinsessan”, som just nu går på SVT. Där agerar Suzanne Reuters erfarna minister Meyer som mentor för Alexandra Rapaports nyblivna miljöminister – men i verkligheten funkar det inte alltid lika bra.

Terri Herrera Eriksson ([email protected])