”Jag har gått ned 12 kg sedan bröllopet”

Anna Book om sitt nya, lyckliga liv

1 av 3 | Foto: Sara Ringström
I nöd och lust Maken Roberto Toledano, 37, fanns ständig vid Annas sida under sjukdomen.
RELATIONER

Hon är drottningen i ”Let’s dance”. Men Anna Book har redan vunnit högsta vinsten – privat.

Självförtroendet har fått en boost. Hälsan har förbättrats. Och sångerskan har tappat tolv kilo.

– Det är ett bra sätt att röra sig – och så är det förbaskat kul, säger Anna Book.

Krasst: hon gick från folkkär B-kändis rakt in i stjärnornas elit. I dag är hon vår mest oväntade och största tv-stjärna.

Men sångerskan Anna Book regerar inte bara på dansgolvet i ”Let’s dance” utan även på den stentuffa arbetsmarknaden. Två skivor är planerade och nästa år ska hon ge Melodifestivalen en chans. Erbjudanden har strömmat in. Vilket förstås gjort underverk för hennes självförtroende.

– Jag har aldrig haft stora visioner om karriären, men samtidigt känner jag nu att det inte finns några begränsningar om man har ett öppet sinne och är beredd att jobba hårt, säger Anna Book.

Stenhård träning

Med dansen och den stenhårda träningen som ”Let’s dance” inneburit har sångerskan också rasat i vikt.

I dag är hon nere i en matchvikt på 78 kilo – tolv kilo mindre än när hon gifte sig med sin stora kärlek, Roberto Toledano, för fyra år sedan.

Mycket tack vare rolig, givande men hård träning tillsammans med danspartnern David Watson. Att lära sig de olika danserna har krävt 20 timmars fysisk träning på dansstudions vaxade trägolv.

Har blivit en förebild

Anna Book har, med det, blivit ett ideal för många andra svenskar. Bland annat blev hon inför kvinnodagen framröstad tilll ”årets kvinna” på aftonbladet.se. Hon har en sund syn på det hela:

– Det där är sekundärt, säger hon om sin viktnedgång. Men vill man motionera och tycker att gym är tråkiga kan jag verkligen rekommendera dans. Det är ett bra sätt att röra sig – och så är det förbaskat kul.

Hon låter det sunda förnuftet styra hennes hälsotänkande även i det holistiska perspektivet.

– Jag skulle aldrig överträna eller sätta mig själv på någon diet. Jag röker inte, dricker inte och försöker äta nyttigt.

– Tidigare åt jag för lite, jag måste äta regelbundet för att må bra.

Åtta operationer

Tack vare ”Let’s dance” har sångerskans hälsa förbättrats till toppform. Läget har annars varit ett annat under de senaste fyra åren. Anna Book drabbades av cystor på äggstockarna och har gått igenom åtta tuffa operationer.

Under hela tiden var hennes man Roberto vid hennes sida.

– Han var ett stöd för mig på alla tänkbara sätt. Han klarade av barnen och hemmet samtidigt som han arbetade och tog hand om mig på sjukhuset. Det var kämpigt för honom men han har aldrig gett mig en känsla av att han skulle vara trött på något vis.

I dag är hon återställd, men har en hormonrubbning som gör att hon måste äta på regelbundna tider. Vilket förstås också bara varit positivt för både hälsa och vikt. Och kärleken till Roberto är starkare än någonsin.

– Jag önskar att alla fick uppleva sådan kärlek, säger Anna Book.

Fakta Anna Book

Tatuerade in Annas hjärtrytm

Foto: Sara Ringström

Olivia Svensson, Dan Panas, Ulrika Svensson