”Säg nej till ank-läppar och ja till rynkor”

Jane Fonda till storms mot plastikkirurgi – trots egna ingrepp

RELATIONER

Hollywood-stjärnan Jane Fonda, 68, tänker dra igång ett korståg för att få kvinnorna i Hollywood att sluta skönhetsoperera sig.

Det lovade hon i en brittisk tv-intervju i lördags – trots att hon själv har gjort en del ingrepp.

Foto: AP
Jane Fonda var reser just nu runt i Europa för att lansera sina memoarer ”Mitt liv så här långt”.

Inspiration till sitt korståg mot skönhetsoperationer fick Fonda bland annat under den bokturné i Sverige och Finland som hon just har avslutat.

– Där såg jag ansikten som var verkliga, där all livserfarenhet syntes, till skillnad från ansiktena i Hollywood där alla börjar se likadana ut. Jag tänkte 'nej, det här går jag inte med på, någon måste ge åldrandet ett ansikte', sa hon i en tv-intervju med Michael Parkinson.

Egna operationer

Skådespelerskans utspel mot plastikkirurgin kan tyckas lite yrvaket – inte minst då hon själv har genomgått ett antal ingrepp, något som hon aldrig har förnekat. Hon har bland annat förstorat brösten och låtit göra ett ospecificerat ”litet ingrepp” i ansiktet; enligt experter har hon tagit bort påsar under ögonen.

Bröstimplantaten har hon dock plockat ut, då de fick henne att känna sig ”okvinnlig”.

Organisera andra kvinnor

Nu tänker hon dock inte göra fler ingrepp och hon ska försöka få andra kvinnor i Hollywood att följa hennes exempel, och sluta försöka hålla sig unga med hjälp av kniven.

– Jag ska försöka organisera andra kvinnor i mitt yrke, och mina vänner, och få dem att säga nej till ankläppar och till att ta bort alla rynkor, sade hon till Parkinson.

Anna Andersson