Marie ska rädda skandalprinsen

Danskarna hoppas på frispråkiga Marie Cavallier

1 av 2 | Foto: SCANPIX
"JAG ÄLSKAR HONOM" Marie Cavallier, 30, är prins Joachims nya kärlek. ”Jag tänker aldrig på Joachim som prins, han är bara en skön kille”, säger hon.
RELATIONER

Marie Cavallier är för mycket.

Hon pratar alldeles för mycket. Har för många egna åsikter. Och har på kort tid lyckats reta upp den kungliga pressen.

Men. Den framtida prinsessan är redan poppis hos folket. Många tror att hon nu kan rädda det danska kungahuset.

Joachim må vara prins. Men en drömprins är han sannerligen inte. Eller har inte varit. Tills nu. För ”helt vanliga” Marie Cavallier, 30, är Joachim mannen med stort M. Cavallier har bara ögon för den strulige storrökaren till monark.

Och experterna – krönikörer och kungliga reportrar i Danmark – tror att Marie Cavallier kan vara Joachims enda räddning. Därmed danska kungahusets räddning.

För både kungafamiljen och Joachim tog skada av hans skilsmässa från Alexandra.

Stökig partyprins

Strax efter att beskedet om separationen offentliggjordes spreds bilderna av prins Joachim, full som en kastrull, med en massa galanta damer vid sin sida.

Bilderna blev symboliska för hur äktenskapet med svala, vackra och framgångsrika Alexandra hade varit: hon hade gett upp sin karriär och skötte sina kungliga uppgifter med ett MVG i kanten. Han var en bortskämd playboy.

Och gissa om Alexandra drog hem segern, när det gällde folkets sympatier. Inte hjälpte det Joachims anseende när det senare visade sig att Alexandra fallit för den bra mycket yngre kameramannen Martin Jørgensen.

Men nu är prins Joachims popularitet på väg upp igen. Och allt tack vare Marie Cavallier.

I en undersökning gjord av danska tidningen Ekstrabladet tycker hälften av läsarna att hon är charmerande.

Frispråkig flickvän

Folkets stöd för Marie beror inte bara på att hon är porträttlik superpopulära Mary, kronprins Fredriks gemål. Hon är öppen och frispråkig på ett helt nytt sätt än vad man är van vid i kungliga sammanhang.

Hon är dessutom världsvan. Hon föddes 5 februari 1976 i Paris. Hennes föräldrar skilde sig när hon var 13 år och Marie och hennes mamma flyttade till Schweiz.

Hon har även pluggat i Boston och pratar flytande danska, italienska och spanska.

– Språk har jag lärt mig genom alla mina resor och inte minst av mina utländska älskare, säger Marie i en intervju och ger prov på den frispråkighet som fått folket att älska henne – men som också retat kunglig press.

Träffades på en fest

Man menar nämligen att Marie, som arbetar som ekonom på sin styvpappas företag, är alldeles för öppen, för tidigt, när det gäller förhållandet med prinsen.

– Jag älskar honom väldigt mycket, säger Marie när danska Billedbladet ringde upp henne i hemmet, en stor våning i Genève, där hon för tillfället bor med sin hund Apple, en bichon frisé.

Hon och prins Joachim träffades för två år sedan, på en middag i Köpenhamn som ordnades av gemensamma vänner. Då var Joachim fortfarande gift med Alexandra. Men Marie poängterar att hon och Joachim bara var vänner till en början.

Ett halvår efter första mötet i Köpenhamn offentliggjorde Joachim och Alexandra sin skilsmässa och Joachim åkte till Paris där Marie också har en lägenhet. En tid senare tändes gnistan mellan de två och paret har bland annat åkt på en kärleksweekend på anrika hotellet La Mirande i Avignon. Då checkade de in som herr och fru Cavallier.

Officiell träff

Nu i påsk är det dags för Marie att officiellt träffa hela kungafamiljen. Planen är att fira drottning Margrethes födelsedag. Men Marie har redan träffat prins Joachims äldsta son Nikolai under en skidsemester i Alperna.

Och Marie gör ingen hemlighet av att hon mer än gärna packar sina väskor och flyttar hem till prinsen på Schackenborg.

– Jag vill gärna ha tre barn, säger hon.

Prins Joachim själv då?

– Vi är två människor som träffats och som har det bra tillsammans, säger prinsen till Billed-bladet.

...och visst ser hon ut som en prinsessa

Vacker, charmerande, påläst. Så beskrivs prinsesskandidaten Marie Cavallier. Och visst är hon prinsesslik?

Ulrika Svensson

ARTIKELN HANDLAR OM