”Vi låg bara med varandra på Alla hjärtans dag”

Teri Hatcher skriver om sitt misslyckade kärleksliv

RELATIONER

Teri Hatchers dotter blev till på Alla hjärtans dag. Det må låta romantiskt – men skälet till att Desperate Housewives-stjärnan vet detta så säkert är att det var den enda dagen varje år som hon och hennes dåvarande make låg med varandra.

I en ny bok berättar stjärnan öppet om sitt – hittills – misslyckade kärleksliv.

Foto: AP
Teri Hatcher, 41, berättar i sin bok om hur hon gick en åttaveckorskurs i ”pole dancing” – alltså sådan dans strippor ägnar sig åt – i förhoppningen att komma över sin rädsla för närhet och få bättre kontakt med sin kvinnlighet.

Teri Hatcher är rik på såväl pengar, framgång som skönhet – men när det gäller män har hon gått på mina efter mina.

I den självbiografi hon just givit ut, ”Burnt toast and other philosophies of life”, berättar Hatcher om sina misslyckade förhållanden till män, inklusive de två män hon varit gift med. Det första äktenskapet varade bara i åtta månader, eftersom hon upptäckte att hennes make ”bedrog mig över hela stan”.

Platoniskt äktenskap

Det andra äktenskapet, med skådespelaren Jon Tenney, varade i nio år men Hatcher beskriver det som kallt och nästan helt platoniskt – de låg inte ens med varandra under smekmånaden. Alla hjärtans dag var den dag på året då de hade sex, och ett av dessa samlag resulterade i dottern Emerson, i dag 8 år.

När paret skildes 2004 så var Hatcher inställd på ett spännande singelliv, men än så länge det har inte alls fallit ut som hon hoppades. ”Om jag hade hoppats att skilsmässan skulle öppna en värld full av härliga sexskapader så bedrog jag mig”, skriver hon i boken.

Misslyckade förhållanden

Hon beskriver sedan ett pärlband av misslyckade dejter: miljonären som visade sig vara beroende av kokain, mannen som var besatt av prostituerade, advokaten som gärna ville ha ett förhållande med henne – så gärna att han var beredd att betala henne 50000 dollar för besväret...

”Jag trodde aldrig att jag vid drygt 40 års ålder inte skulle ha någon att äta middag med, någon som älskade mig och som jag litade på – men så är det nu. Sorgligt men sant”, konstaterar hon.

Utnyttjades sexuellt

Hatcher konstaterar också att det kanske inte är så konstigt att hon har svårt att överhuvudtaget lita på män. Som barn blev hon utsatt för sexuella övergrepp av en äldre släkting. Som vuxen har hon vittnat om detta i domstol, vilket bidrog till att mannen hamnade bakom lås och bom.

Läs också

aftonbladet.se